Arkadaşlar anakartımın bellek QVL listesinden işlemcime uygun sayfayı açtığımda maksimum 3446 MHz RAM yazılmış. Benim de sipariş ettiğim RAM 3600 MHz. Bir uyumluluk sorunu yaşar mıyım diye ne kadar araştırdıysam bir sonuç bulamadım. Lütfen bilen birisi bana bu konu hakkında yardımcı olabilir mi?
Arkadaşlar anakartımın bellek QVL listesinden işlemcime uygun sayfayı açtığımda maksimum 3446 MHz RAM yazılmış. Benim de sipariş ettiğim RAM 3600 MHz. Bir uyumluluk sorunu yaşar mıyım diye ne kadar araştırdıysam bir sonuç bulamadım. Lütfen bilen birisi bana bu konu hakkında yardımcı olabilir mi?
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Peki Listede maksimum 3466mhz Ramlerin test edilmesinin özel bir nedeni var mıdır? Yoksa APU işlemcilerin desteklediği belli bir mhz değerimi var?
İşlemcilerin desteklediği belli bir MHz değeri de var tabi. Siz attığınız liste de anakartın maksimum desteklediği değeri görüyorsunuz. Ama 3600 MHz kullanabilirsiniz. APU Performansını ayrıca Dual Chanel RAM çok arttırır bir an önce RAM'in aynısından almanızı da tavsiye ediyorum. @Hank 3466 MHZ Kullanmalarının belirli bir nedeni olduğunu düşünmüyorum.
Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.Evet haklısınız,bende şimdi baktım. Rami 3600mhz de kullanmak zorunda değilim ilerde işlemci değiştiricem zaten.Acaba 2933 Mhz de kullanarak uyumluluk sağlayabilirmiyiz?
Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.Evet haklısınız,bende şimdi baktım. Rami 3600mhz de kullanmak zorunda değilim ilerde işlemci değiştiricem zaten.Acaba 2933 Mhz de kullanarak uyumluluk sağlayabilirmiyiz?