Çözüldü Anakart BIOS sürümü “fa” olarak görünmesi ne anlama gelir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WorsyN

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Başlıkta da belirttiğim üzere BIOS sürümüm fa olarak gösteriliyor bu ne anlama geliyor ve BIOS sürüm güncellemesi yapmam gerekirdi?

Herkese iyi günler dilerim
(Not: Anakartım Gigabyte A620M h

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
"FA" senin BIOS sürüm numaran.

Anakartının revizyon numarasını söylememişsin. Üreticinin sayfasında bu anakart için 3 tane revizyon bulunuyor. Rev 1.0, Rev 1.1 ve Rev 1.2 şekinde.

Bütün revizyonları kontrol ettiğimde FA numaralı BIOS, Rev 1.1 için var. Sanırım senin anakartının Revizyon numarası da 1.1.

BIOS güncellemek her zaman iyidir. BIOS sürümünü güncelle mutlaka. Sana şu an Rev 1.1 için link paylaşıyorum. Anakartının revizyon numarasını ya anakartına bakarak ya da CPU-Z veya Aida64 gibi yazılımlar ile öğren. Sonra revizyon numarasına uygun güncel BIOS yükle.

Rev 1.1 için link aşağıda. Diğer revizyonlar için ise açılan sayfada yukarıdan geçiş yapabilirsin. Doğru revizyon için olan güncel BIOS yüklemeye dikkat et. Yoksa anakartın bozulur.

Aynı anakarta sahibim. FA1 yazıyor bende de. İlk sürüm sanırım, anakartın üstündeki revision numarasını kontrol edip ona göre destek sayfasından BIOS'u indirebilirsin. Bende Revision 1.1 mesela. Yeni BIOS'larda voltaj düzenlemesi yapılmış. Daha bende indirmedim

"FA" senin BIOS sürüm numaran.

Anakartının revizyon numarasını söylememişsin. Üreticinin sayfasında bu anakart için 3 tane revizyon bulunuyor. Rev 1.0, Rev 1.1 ve Rev 1.2 şekinde.

Bütün revizyonları kontrol ettiğimde FA numaralı BIOS, Rev 1.1 için var. Sanırım senin anakartının Revizyon numarası da 1.1.

BIOS güncellemek her zaman iyidir. BIOS sürümünü güncelle mutlaka. Sana şu an Rev 1.1 için link paylaşıyorum. Anakartının revizyon numarasını ya anakartına bakarak ya da CPU-Z veya Aida64 gibi yazılımlar ile öğren. Sonra revizyon numarasına uygun güncel BIOS yükle.

Rev 1.1 için link aşağıda. Diğer revizyonlar için ise açılan sayfada yukarıdan geçiş yapabilirsin. Doğru revizyon için olan güncel BIOS yüklemeye dikkat et. Yoksa anakartın bozulur.

Çözüm
Hocam Q Flash Plus (A620M H'ta var) olanlarda yedek BIOS varmış sanırım ne kadar doğru? Sadece anakart güç girişi takılı, diğer bileşenler takılı olmasa dahi bu özellik sayesinde BIOS güncellemesi yapılabiliyor ama bazı kaynaklar Yedek ROM olduğunuda söylüyorlar.

Her Q Flash butonu bulunan anakartlarda yedek BIOS var demek doğru değil. Bu özellik anakarta CPU ve GPU takmadan BIOS güncellemeni sağlayan bir özelliktir. Üreticinin yönlendirdiği yöntem ile USB üzerinden CPU ve GPU takılı olmadan o buton ile BIOS güncellemesi yapabilirsin. Bu özellik bu anakartta 3 revizyonda da var.

Ama üreticinin sayfasından anakartın özelliklerine baktığımda 3 revizyonda da yedek BIOS olduğuna dair bir ibare görmedim. O yüzden her zaman risk almadan doğru revizyona ait güncel BIOS'u doğru şekilde risk almadan güncellemeye çalış.

internetten baktım a620m h anakart revisyon numarası 1.0 olarak gözüküyor

Ekran kartını söküp, revizyon numarasını öğrendikten sonra ekran kartını tekrar takabilirsin.
söküp takmak aklıma geldi ama korkuyorum açıkçası zaten sistemi hazır aldım.başka bir yolu yokmu öğrenmenin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…