Anakart bip sesi çıkarıyor MSI MEG Z490 ACE

serhansaman

Kilopat
Merhaba. Başlıkta da belirttiğim üzere MSI MEG Z490 ace model anakartım bilgisayar yük altında değilken sadece bir videoya bastığımda bile ses çıkarıyor ve bu ses bir süre sonra başlamıyor. YouTube'da Chrome üzerinden video playe bastığım an anlık olarak başlıyor biplemeye. Sıcaklık değerlerine baktım 30-50 derece arasında yani sıcaklıktan dolayı bipleme olasılığı olduğunu zannetmiyorum ki sistemim bir aylık. Neden kaynaklanıyor olabileceğine dair fikirlerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba,
D-RAM'iniz da hata var gibi görünüyor RAM test programı ile test yapabilir misiniz?

Anakarta buzzer bağlıysa çıkartın veya BIOS'ta post beep ayarı varsa devre dışı bırakın.
Hocam bunu yapmak sesi giderebilir fakat anakartta bir problem olduğundan dolayı sonradan sıkıntı çıkabilir.

Merhaba,
D-RAM'iniz da hata var gibi görünüyor RAM test programı ile test yapabilir misiniz?

Hocam bunu yapmak sesi giderebilir fakat anakartta bir problem olduğundan dolayı sonradan sıkıntı çıkabilir.
Hangi programı tavsiye ediyorsunuz?

Ramınızı çıkarıp hasar var mı bir bakın ve düzgünce tekrar takın iki taraftan da klik sesi gelene kadar.

Bir problem olsa illa hata vs bir şeyler alırdı, buzzerdan ses gelmezdi. Sistem çalışır halde ses geliyorsa buzzer tarafında bir sıkıntı var ki yersiz yere ötüyor. Buzzer'in tek görevi sistem açılırken otmesi. RAM'de sorun olsaydı mavi ekran, programlarda çökme vs olurdu.

Memtest86 çok iyi bir program.

Hayır beep sesi birçok hatada ses çıkarmaktadır. Sadece bootda değil. RAM'de sorun olması illa mavi ekran vereceği anlamına gelmez binlerce RAM hatası var ve hepsi aynı sonucu göstermez.

Ben bilgisayar ilk geldiğinde bip sesi almıyordum diye hatırlıyorum bir MSI center programını yükledim o ram rgb kontrolünü Corsair'in programından aldı diye MSI center ı bilgisayardan kaldırdım sanki ondan sonra başlamış olabilir bu sorun gibi geliyor bana ama hiç emin değilim Memtest86 yı bugün bir deneyeceğim sonucu yazarım mutlaka.

Bir şey fark ettim youtubeda video çözünürlüğünü 1080p yapınca bip sesi nadir çıkarken 4k yapınca ses durmadan birkaç saniye aralıklarla devam ediyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…