Anakart boot ışığı yanıyor

0.0_lucas

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci; i7 12700K
RAM; Kingston Fury Beast 32 GB 3200 MHz DDR4 CL16
Ana Kart; ASUS B660M - E D4 3600MHz
Ekran Kartı; RX6750XT 12GB
Sıvı Soğutucu; MSI MAG CORELIQUID P360 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Meslek
Meslek Lisesi Yazılım Öğrencisi
Anakart boot ışığı yanıyor. Ekran kartı çalışıyor, SSD çıkar tak yaptım, fanlar ve anakart ışığı yanıyor çalışıyor. RAM RGB ama RAM ışığı yanmıyor. Anakartta boot ışığı yanıyor.

Boot yanıyorsa sistem sorunsuz çalışıyor demektir, görüntü kablonuzu ve monitörünüzü kontrol edin, kablo değiştirip deneyin.

Boot yanıyorsa sistem sorunsuz çalışıyor demektir, görüntü kablonuzu ve monitörünüzü kontrol edin, kablo değiştirip deneyin.
Ramler çalışmıyor.

RAM'ler yokken boot yanamaz, imkansız.

Görüntüsünü paylaşır mısın?
Tabi.

RAM'ler yokken boot yanamaz, imkansız.

Görüntüsünü paylaşır mısın?

Anakart RGB görüntü kötü LED'leri alamadım fakat RAM'leri çıkardım 4 LED var boot, VGA, DRAM, CPU ilk DRAM kırmızı yanıyor saliselik ardından boot sarı ışık yanıyor.

İşlemciyi doğru taktığınızdan emin misiniz, oturmamış veya pinleri eğilmiş olmasın? CPU-DRAM-VGA-boot olarak sınama yapar anakart RAM yoksa DRAM LED yanar orada takılı kalır.

İşlemciyi onlarca kez kontrol ettim elimi sürttüm gözümle içine girdim anakartın işlemci yuvasına bile küçülüp girdim diyebiliriz pinlerde eğilme yok arasına macun kaçma yok. CPU ışığı yanmıyor DRAM kırmızı yanıyor ardından boot sarı yanıyor bootta kalıyor.

Tekrar kontrol ettim CPU ışığı kırmızı yanıyor fakat pinlerde sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…