Anakart chipset değişimi ileride sorun çıkartır mır?

emretoprak1907

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 3 hafta önce satın aldığım X870 Tomahawk anakartım arıza sonrası garantiye gönderdim (ServisPoint)
Bugün şöyle bir açıklama ile tarafıma dönüş yapıldı;

Anakartta yapılan detaylı kontrollerde "görüntü yok", "kararsız çalışıyor" arızaları tespit edilmiştir. Yapılan ölçümlerde chipsetin kısa devre olduğu ve BIOS chipinin arızalandığı tespit edilmiştir. Arızalı chipset ve BIOS chipi değiştirildi, BIOS yazıldı. "görüntü yok", "kararsız çalışıyor" arızaları onarıldı.

Merak ettiğim konu ise chipset değişimi yapılan anakartın ilerleyen zamanlarda bana tekrar sorun çıkarma ihtimali nedir? Tamir görmüş elektronik cihazlara karşı hep ön yargılı olmuşumdur. 13 bin TL vermemiş olsaydım anakartı servisten hiç teslim almayacaktım fakat verdiğim para az buz bir para değil. Düşünceleriniz benim için önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'un tekrar yazilmasinin sorun cikaracagini sanmam ama chipset degisimi BIOS'un tekrar yazilmasi gibi yaygin olmasa da ama yine uygun, ilkindeki gibi ayni chipset ise ne gibi bir sorun olabilir ki?

İleride sorun çıkarıp çıkarmayacağını bilmiyorum ama 3 haftalık ürün için tamiri kabul etmeyip birebir değişim talep edilmeliydi.
Anakartı gönderirken “birebir değişim talep ediyorum” dememe ve bunu yazı olarak da sunmama rağmen böyle bir sonuç çıktı hocam

BIOS'un tekrar yazilmasinin sorun cikaracagini sanmam ama chipset degisimi BIOS'un tekrar yazilmasi gibi yaygin olmasa da ama yine uygun, ilkindeki gibi ayni chipset ise ne gibi bir sorun olabilir ki?
Hiç bilmiyorum hocam. Konu tamamen sahip olduğum önyargı ile alakalı.Açıkcası daha önce benzer senaryoyu yaşayıp sonrasında sorun sıkıntının devam etmesi gibi sıkıntı yaşayanlar oldu mu diye merak ettim.

Anakartı gönderirken “birebir değişim talep ediyorum” dememe ve bunu yazı olarak da sunmama rağmen böyle bir sonuç çıktı hocam

Arayıp söyleyin, tamirini değil değişimini talep ediyorum diye, ilk 6 ayda bozulan elektronik ürünleri isterseniz sıfırıyla değiştirebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…