Anakart CPU LED'inin yanması ve görüntü gelmemesi

melihileri

Decapat
2 hafta önce masaüstü bilgisayarımda öyle Youtube'da video izlerken PC tamamen kapandı ve bir koku geldi, her şeyi söktüm taktım sildim ama power tuşuna bastığımda 5 -10 saniye çalışıyor kapanıyordu ve koku geliyordu. Bugün tekrar denedim PSU'nun tozunu aldım ekstra fanları söktüm herhangi bir kapanma veya koku söz konusu değil fakat anakarttaki CPU ışığı yanıyor ne yapmalıyım? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU LED yanıyor ekrana görüntü gelmiyor. RAM'leri söktüm taktım şase alıyor mu diye baktım hiçbir şey yok. Sizce sorun neyde olabilir?

Herkese iyi akşamlar. Geçtiğimiz hafta PC durduk yere kapandı ve anakartta ki CPU ışığı kırmızı yanıyor. Aklınıza gelebilecek herşeyi denedim fakat olmuyor arkadaşlar, ne yapmalıyım. İyi akşamlar...
  • MSI H110m
  • İntel Pentium G4440
  • Kingston Hyprex 2133MHz
  • Sapphire R7265
  • Everest Rampage 420W Power supply
8c9e43aa-46d6-4939-8fe5-ff20a3696141.jpg
dab5b7aa-06f7-487b-b504-4ed07332fe95.jpg

Ama bazı insanlar psu yanmış olabilir diyor, bazıları gpudan kaynaklı olabilir diyor.Kesin bir sonuç nasıl alabilirim. İyi akşamlari.
Bilgisayara güç geliyor ise ve fanlar dönüyorsa güç kaynağında problem yoktur. Ekran kartından problem olabilir mi evet olabilir bir nebzede olsa şüpheyle yaklaşabiliriz fakat ancak sorunun çözümünü tek tek deneyerek anlayabiliriz fakat anakartın yanlış göstereceğini pek sanmıyorum.

Ben direk PSU'dan şüphelenirdim. Everest PSU almanız büyük bir hata. Siz kullanırken patlamadığı için şükretmelisiniz. Sorun ise %75 PSU, %14 anakart, %1 işlemci, %10 hattan gelen elektrik akımı kaynaklıdır.

İlk tavsiyem işlemci 4 pin 12V güç kablosunu ve 24 pin anakart güç kablosunu sökerek multimetre ile kablonun renklerine göre gelen akım değerlerine bakmanız olur. Büyük ihtimalle 4 pin güç beslemesindeki 12V pinlerinden birinden veya ikisinden de elektrik akımı gelmiyor. Aynısı 24 pin için de olabilir ama işlemci fanı döndüğüne göre anakarta 12V güç geliyor demektir.

Ben direk PSU'dan şüphelenirdim. Everest PSU almanız büyük bir hata. Siz kullanırken patlamadığı için şükretmelisiniz. Sorun ise %75 PSU, %14 anakart, %1 işlemci, %10 hattan gelen elektrik akımı kaynaklıdır.

İlk tavsiyem işlemci 4 pin 12V güç kablosunu ve 24 pin anakart güç kablosunu sökerek multimetre ile kablonun renklerine göre gelen akım değerlerine bakmanız olur. Büyük ihtimalle 4 pin güç beslemesindeki 12V pinlerinden birinden veya ikisinden de elektrik akımı gelmiyor. Aynısı 24 pin için de olabilir ama işlemci fanı döndüğüne göre anakarta 12V güç geliyor demektir.
Öncelikle bilgilendirdiğin için çok teşekkürler.Kasayı aldığımda içinde bu psu vardı bende hiç değiştirmedim, 6 pinlik bir güç girişini 4 pinlik bir güç girişine çeviren bir aparat alsam işimi görür mü. İyi akşamlar.
Bişey daha sormak istiyorum, FSP marka 500w güç kaynağı işimi görürmü acaba ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı