Çözüldü Anakart CPU Power girişi neden hepsinde farklı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AyneX

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
Bazı AMD anakartlarda 4 bazı anakartlarda 8 ya da 12 CPU Power girişi oluyor. Benim anlamadığım iyi soğutmalı fakat 4 pin Power girişi olan bir anakarta yüksek TDP değerli bir işlemci takamaz mıyız? ya da anakartın Max kaç TDP değerine sahip CPU takabileceğimi nasıl öğrenirim?

Çözüm
Genelde OC yapacaklar için ekstra pin koyarlar, OC yapılan işlemci daha çok güç tüketir çünkü.

Ekstra pinleri doldurmayıp sorun yaşayamayan da var sadece 8 pin ile, ama ben arkadaşım ile yük altında stabilite problemleri yaşadığım için tavsiyem bütün pinleri doldurmak.

Ben açıkçası "Anakart kaç TDP'li işlemcileri destekliyor?" sorularına bakmıyorum, daha doğrusu güncel anakartlarda onu aramıyorum. TDP malum net güç tüketimi değil, işlemci daha üstüne de çıkabilir.
Genelde OC yapacaklar için ekstra pin koyarlar, OC yapılan işlemci daha çok güç tüketir çünkü.

Ekstra pinleri doldurmayıp sorun yaşayamayan da var sadece 8 pin ile, ama ben arkadaşım ile yük altında stabilite problemleri yaşadığım için tavsiyem bütün pinleri doldurmak.

Ben açıkçası "Anakart kaç TDP'li işlemcileri destekliyor?" sorularına bakmıyorum, daha doğrusu güncel anakartlarda onu aramıyorum. TDP malum net güç tüketimi değil, işlemci daha üstüne de çıkabilir.

Çözüm

Ben açıkçası "anakart kaç TDP'li işlemcileri destekliyor?" sorularına bakmıyorum, daha doğrusu güncel anakartlarda onu aramıyorum. TDP malum net güç tüketimi değil, işlemci daha üstüne de çıkabilir.

Benim anakartım 5000 serisi destekliyor ve 4 pin CPU Power girişi var. Ben şimdi Ryzen 9 5950X taksam overclocksuz stabil çalışır mı?

Benim anakartım 5000 serisi destekliyor ve 4 pin CPU Power girişi var. Ben şimdi Ryzen 9 5950X taksam overclocksuz stabil çalışır mı?

A320 veya A520 serisi bir anakart sanırım, teorik olarak evet takıp çalıştırabilirsin. Ancak işlemciye yük bindirdiğin anda güç darboğazı çıkacaktır. Bu da işlemcinin tam performans çalışmasına engeldir.

A320 veya A520 serisi bir anakart sanırım, teorik olarak evet takıp çalıştırabilirsin. Ancak işlemciye yük bindirdiğin anda güç darboğazı çıkacaktır. Bu da işlemcinin tam performans çalışmasına engeldir.

B450 m a Pro Max kullanıyorum. Ryzen 5 2600 kullanıyorum ama Max bu anakarta hangi işlemciyi takabileceğimi merak ediyorum açıkçası.

B450M-A Pro Max kullanıyorum. Ryzen 5 2600 kullanıyorum ama maksimum bu anakarta hangi işlemciyi takabileceğimi merak ediyorum açıkçası.

R5 3600'ün üstünü pek tavsiye etmem bu anakarta, VRM tasarımı kötü bir anakart.

R5 3600'ün üstünü pek tavsiye etmem bu anakarta, VRM tasarımı kötü bir anakart.

Ayrıca bir şey sormak istiyorum. CPU fan girişinin yanındaki VRM'lere tırnağım takıldı herhangi bir şeyin çıktığını göremedim. Bilgisayarı da daha açma fırsatım olmadı bir hasar vermiş olabilir miyim?

Ayrıca bir şey sormak istiyorum. CPU fan girişinin yanındaki VRM'lere tırnağım takıldı herhangi bir şeyin çıktığını göremedim. Bilgisayarı da daha açma fırsatım olmadı bir hasar vermiş olabilir miyim?

Neye takıldı tam olarak? MOSFET'lere mi bobinlere mi? Zarar verdiğini düşünmüyorum açıkçası, fazla zorlamadıysan sorun yok.

@AyneX

Bobinler, dayanıklıdır onlar lehimlidir anakarta. Sorun olmayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı