Anakart Debug code 00 hatası

287352

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Technopat'da bu sorun hakkında açılan konularda bir sonuç olmamış. Birisi iade almış. Ben merak ediyorum bu sorun tam olarak neden kaynaklıdır? Google üzerinden arama yaptığım zaman genelde BIOS dosyası ile halledilebiliyor gibi, ama güvenemedim. Bu sorunu yaşayan ve buna benzer bir yöntem ile çözümleyen var mı aranız da? Aradığım bir anakart vardı, ve bir tane buldum çok ucuz fiyata, ama böyle bir sorunu varmış. Kendi imkanlarım ile yapabilirsem çok iyi olur. Umarım aranızda bu deneyime sahip birisi çıkar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın modeli nedir? Kullanma kılavuzunda yazması lazım.

"Aradığım bir anakart vardı, ve bir tane buldum çok ucuz fiyata, ama böyle bir sorunu varmış. Kendi imkanlarım ile yapabilirsem çok iyi olur. Umarım aranızda bu deneyime sahip birisi çıkar."

Diye belirtmiştim :) Anakart bana ait değil. Aradığım bir anakart bu. Fiyatı çok uygun şeklinde buldum, fakat böyle bir sorun var. Ben de bu sorun hakkında deneyim sahibi olan birisinden yardım bekliyorum. Anakart : MSI Z370 Gaming M5 modelidir.

İlk mesajınızı tam anlayamamışım, kusura bakmayın.

Anakartın kullanma kılavuzuna baktım, "00" diye bir hata kodu bulamadım. Onunla ilgili bulduğum tek şey şu:
Kod:
Displays current CPU temperature after
the system has fully booted into the OS.
Bilgisayar açıldığında işlemcinin sıcaklığını belirtiyormuş.

Fakat saçma geliyor, çünkü o sırada işlemci en az 10 derece falan vardır büyük ihtimalle. EZ Debug LED'lerinde bir sorun görünüyor mu peki?

Gerçi sorunluymuş zaten, en başta sorunlu bir karta bulaşmasanız iyi olur.

İlk mesajınızı tam anlayamamışım, kusura bakmayın.

Anakartın kullanma kılavuzuna baktım, "00" diye bir hata kodu bulamadım. Onunla ilgili bulduğum tek şey şu:
Kod:
Displays current CPU temperature after
the system has fully booted into the OS.
Bilgisayar açıldığında işlemcinin sıcaklığını belirtiyormuş.

Fakat saçma geliyor, çünkü o sırada işlemci en az 10 derece falan vardır büyük ihtimalle. EZ Debug LED'lerinde bir sorun görünüyor mu peki?

Gerçi sorunluymuş zaten, en başta sorunlu bir karta bulaşmasanız iyi olur.

Yani dostum çok ucuz bir fiyat belirtmiş satıcı arkadaş, ve tam olarak benim aradığım anakart modeli...Dediğim gibi Google üzerinden biraz araştırma yaptım. Yalnız bu sorun için kaynak daha çok yabancı forumlarda çıkıyor. Kimileri bios dosya ismini değiştirip "MSI" yazarak çözdüğünü belirtmiş, kimileri de RMA gönderip değişim sağlanmış. Bir de sanırım bu kaynaklar biraz eski. Hani en azından deneyim sahibi birisini bulabilirsem iyi olabilir. 300 TL yani fiyatı çok iyi. Belki sorunu basittir. Ya da tamir edilebilir...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı