Dostlar merhaba. Ben anakart ve İşlemcimi değiştirdim. Yeni anakartım MSI B460M-A PRO, yeni işlemcim ise i5 10400F. Bunları bir iki değişiklik yaparak taktım hemen söyleyeyim:
1-) Eski anakartımda tek 8pin CPU kablosu takılıydı çünkü tek giriş yeri vardı, yeni anakartımda ise 2 giriş yeri olduğu için ikisini de taktım.
2-) Eski anakartımda HDD ve DVD yerinden HDD SATA kablosu çıkarak anakarta bağlanıyordu. Kablonun kafa kısımlarında LS ve MB yazıyor. Ben bunları, yeni gelen anakartımdan çıkan SATA 6G'lerle değiştirdim.
Şimdi bilgisayarı açtığımda ilk önce “CPU Fan Error, Please Check” yazıyor (PSU'm 450Watt) ve ardından ‘Kurtarma Ekranına, gidiyor. Fotoğrafını aşağı koyuyorum. Hatada diyor ki "winload. EFI'yi bulamadık."
Bir de BIOS görüntümün fotoğrafını koyuyorum. Forumlarda aynı sorunu yaşayan insanlar var ama okurken artık beynim yandı, kafam almıyor. Bizzat sormayı bu yüzden istedim. Umarım birlikte bu sorunun da üstesinden geliriz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, hoşça kalın.