Anakart değişimi sonrası Windows verileri silinir mi?

soneler

Zeptopat
Daha fazla  
Farklı marka anakart değişimi sonrası önceki Windows 10'a format atmadan kaldığım yerden devam edebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızı değiştirirseniz Windows verileriniz silinmez. Windows, hafıza biriminizde bulunur. HDD-SSD gibi.

Windows SSD veya HDD'ye kurulu olduğu için etkilenmez fakat anakart değiştirmelerinde tekrardan temiz bir windows atılıp yeni anakartın driverlarinin kurulması tavsiye edilir

Evet ancak lisansı yeni anakarta taşımanız gerekir onu da ayarlar > etkinleştirme kısmından yapabilirsiniz. Bunun yanında chipset gibi gerekli driverleri yenileri ile değiştirin.

Edebilirsin, sadece bazı sürücüler kurman gerekecek bunun için Windows Update yap ve isteğe bağlı güncellemeler kısımına göz at güncellenmemiş sürücü kalmasın.

Bilgisayarcı, windows'nu kaldığın yerden devam ettirebilmen için aynı birebir seri modelde anakartının aynısını almalısın dedi. Ama, anladığım kadarıyla harddiskimi herhangi bir güncel bilgisayara takdığımda yeni bilgisayarın güncel sürücüleriyle güncellediğimde kayıtlı programlarım ve steam dosyalarım aynı şekilde kaldığım yerden hiçbir şey olmamış gibi devam edebiliyorum.

Bilgisayarcı bence diğer parçaları da hesaba katarak öyle demiş, anakartını değiştirdiğin zaman işlemcin RAM'in vesaire uygunluğunu göz önünde bulundurman için öyle demiştir.

Ben de öyle düşünmüştüm. Bilgisayarcının dediğine göre Windows farklı bir anakart üzerinde çalışması imkansızmış. Windows kendini anakart bileşenlerine göre ayarlamış ve ancak öyle devam edebilirmiş. Bana söylediği mantıksız geldiği için burada konu açtım. Sizlerin söylediği daha mantıklı. Umarım bu konu aynı sorunu yaşayanlara rehber olur. Herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bilgisayarcılar hep öyle, geçen gün biriyle format pazarlığı yaparlarken denk geldim. 35-40 yaşlarında bir abi gelmişti bilgisayarcıya, bilgisayar işleriyle ilgili pek bilgisi yoktu sanırım gelen abinin. Bilgisayarcı, adama formatın ne kadar zor bir iş olduğunu ve uğraştırdığından bahsediyordu, pazarlığı kabul etmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…