Anakart değiştirmek zor mu?

Rhulkinator

Kilopat
Daha fazla  
Sistemimi güncellemek için anakart, işlemci ve RAM aldım ama eski anakartı söküp yenisini kasaya kendim takabilir miyim? PSU değişimi falan yok sadece eski kabloları yeni girişlere takacağım sanırım değil mi? Zor bir şey var mı, video izleyerek yapabilir miyim? Anakartı taksam gerisi basit ekran kartı, RAM, işlemci fanını falan kendim söküp macun yeniliyordum.

Sistemimi güncellemek için anakart, işlemci ve RAM aldım ama eski anakartı söküp yenisini kasaya kendim takabilir miyim? PSU değişimi falan yok sadece eski kabloları yeni girişlere takacağım sanırım değil mi? Zor bir şey var mı, video izleyerek yapabilir miyim? Anakartı taksam gerisi basit ekran kartı, RAM, işlemci fanını falan kendim söküp macun yeniliyordum.
Kasada anakartın sabit kalması için ayarlanan bir vida deliği var, orayı denk getirdikten sonra montajı kolay. İşlemciyi doğru takmaya dikkat edin.

Hocam bileşen takıp çıkarmak zor bir işlem değil. Fakat eğer tecrübeniz yok ise bir bilenden yardım almanızı öneririm çünkü hele işlemciniz hasar görürse ki dikkatli olmazsanız muhtemelen görür üzülürsünüz.

Yeni aldığım işlemci 13400F anakart asus B660M-K, eski işlemci ve anakart ise i5 8500 ve asus z370-p idi. Yeni anakart mATX boyutunda eskisi ise ATX. İşlemciyi anakarta takarım koruma kapağı falan var gördüğüm kadarıyla onları sökerim işlemciyi hallederim hatta kule tipi soğutucu var onu da takarım ama anakartı kasaya takmak biraz kafamı karıştırıyor.

Yeni aldığım işlemci 13400F anakart ASUS B660M-K, eski işlemci ve anakart ise i5 8500 ve ASUS Z370-P idi. Yeni anakart mATX boyutunda eskisi ise ATX. İşlemciyi anakarta takarım koruma kapağı falan var gördüğüm kadarıyla onları sökerim işlemciyi hallederim hatta kule tipi soğutucu var onu da takarım ama anakartı kasaya takmak biraz kafamı karıştırıyor.

O en kolayı oturtup vidaları sıkıp PSU'nun kablolarını takacaksın bu kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı