Arkadaslar dun bir bilgisayarcida islemcimi yukselttim. Adam benim kasamda kendi test HDD'sini takip denedi. Sorunsuz calisti. Eve geldim bilgisayari actim kasa calisti fakat klavyeye isik gelmedi ve ekrana goruntu gelmedi. Monitoru DP portdan cikarip HDMI ile bagladim bu sefer görüntü geldi. "Memory or CPU changed" yazisi geldi, her sey normal F1'e basip BIOS'a gectim her şey normal mi diye. BIOS uzerinden kontrolumu yapip kaydedip ciktim, altta BIOS yazilari gelirken bir sure kilitlendi. Baktim gelecek gibi değil, klavye isigi yanik kaldi yani NumLock falan yanıt vermiyor restart attim ve bir daha goruntu saglayamadim. BIOS'ta sorun oldugunu dusunup BIOS pilini cikarip taktim kasayi tekrar bagladim fakat simdi de guc tusu yanit vermiyor. Kasada fan LED herhangi bir hareket yok, elektrik bagli degilmis gibi.
Denediklerim;
Sizce islemcide mi sorun cikmistir? Eger oyleyse garantisi var ama islemci sorunu kasanin elektrik almasini onler mi?
Anakart yanmis olabilir mi ( anakartin fiziksel durumunu inceledim hic yanik kokusu vs. sislik falan yok)?
BIOS çökmüş olabilir mi?
Ne yapabilirim? Tavsiyelerinize cok ihtiyacim var. Şimdiden yardimlariniz icin tesekkurler.
Anakart msi h81m-p33
Islemci i5 4670k
Denediklerim;
- PSU sağlam mı diye test etmek icin yeşil pine kisa devre yaptırdım fanlar, PSU LED'i vs. gayet normal calisti.
- BIOS pilini tekrar cikardim 10 dk bekledim taktim
- Ekran kartini cikarip calistirmayi denedim belki bozulmus kısa devre yaptiriyordur diye
- RAM'leri cikartip taktim
- Belki kasa ustundeki düğmede sorun vardir diye jaklari cikartip direk anakarttaki pinden ateslemeyi denedim yine sonuc alamadim
- Statik elektrik olabilir diye gucten cikartip power tusuna 20 30 sn basili tuttum 10 15 kere bas birak yaptim
Sizce islemcide mi sorun cikmistir? Eger oyleyse garantisi var ama islemci sorunu kasanin elektrik almasini onler mi?
Anakart yanmis olabilir mi ( anakartin fiziksel durumunu inceledim hic yanik kokusu vs. sislik falan yok)?
BIOS çökmüş olabilir mi?
Ne yapabilirim? Tavsiyelerinize cok ihtiyacim var. Şimdiden yardimlariniz icin tesekkurler.
Anakart msi h81m-p33
Islemci i5 4670k
Son düzenleyen: Moderatör: