Anakart için işlemci nesli fark eder mi?

Kerem_dnr

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX
CPU: Ryzen 5 5600
GPU: Gigabyte RTX 3070 eagle OC 8 GB
SSD: agı NVMe M.2 SSD 1TB M.2 SSD 5000/4500 MB/s
RAM: XPG Gammix D30 16 GB (2x8) DDR4 3200 MHz
Meslek
Yazılımcı
Mevcut Anakart ve İşlemci modeli:
Anakart:
Gigabyte Technology Co, LTD. H55M-S2H
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3 CPU 530 @ 2.93GHz (4 Cpus), 2.9GHz
Alacağım İşlemci: Intel Core i3 10100F Soket 1200 10.Nesil 3.60GHz

Yeni bir işlemci alacağım ama mevcut anakartım ile uyumlu mu onu bilemiyorum anakart için extradan para harcamak istemediğimden anakartın sitesinden uyumlu olduğu işlemci modellerine baktım orada i3, i5, i7 işlemcisiyle uyumludur yazıyor ama bir nesilden bahsedilmemiş alacağım işlemcinin nesili yüksek olduğu için derstekleyip desteklemediğini öğrenmek istiyorum.

Fark eder, uyumlu olması gerek. O anakartla o işlemciyi kullanmak mümkün değil.

10100F için anakart olarak;

H410 ve H510 gibi serilere bakılabilir. Ayrıca bellek değişimi de gerek. 10100F DDR4 RAM destekliyor.

Soket-pin olarak bakıyorsun. 1. nesil işlemci kullanıyorsun çok eski bir bilgisayar. Sadece anakarta para vermekle bitmiyor uyumlu DDR4 RAM, uyumlu soğutucular kasa ve gelen donanımlarla beraber PSU'yu da değiştirmeniz gerekiyor. Yani komple PC değişiyor diyebiliriz.

Çok uyumsuz bir Update, daha anakarta olacak şeylere bakın.

Anakart da değiştirebilirim ama şu an anakart a takılı MSI GT 730 4 GB 128bit DDR3 ekran kartı var hem işlemci olarak i3 10100F destekleyecek hem de ekran kartını destekleyecek bir anakart var mıdır RAM'ları DDR4 alabilirim bir de bu tümüne ne kadar Power Supply yeterli olur.

Anakart da değiştirebilirim ama şu an anakart a takılı MSI GT 730 4 GB 128bit DDR3 ekran kartı var hem işlemci olarak i3 10100F destekleyecek hem de ekran kartını destekleyecek bir anakart var mıdır RAM'ları DDR4 alabilirim bir de bu tümüne ne kadar Power Supply yeterli olur.

Ekran kartı desteklemeyecek türden bir anakart olmaz.(çok eskiden slotu değişik olanlar vardı onlardan değil kartın). Ortalama bir anakart 2x8 RAM ve 500 en az bronz sertifikalı bir PSU alsanız ileride ekran kartı değiştirmek istediğinizde de elinizde garanti sistem olur. Bahsettiğim parçalar da ortalama(giriş seviye için) 2000-3000TL tutmakta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…