Çözüldü Anakart isimleri ne anlama geliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba i5-12600KF işlemci kullanıyorum ama kendime uygun anakart seçemiyorum, ne tavsiye edersiniz? Mesela b serisi a serisi h serisi Z serisi gibi onlarca anakart isimleri var bunların anlamları nedir?

Çözüm
Üst olunca noluyor, düşük olunca ne oluyor.
Sana overclock, daha iyi RAM, SSD performansi (hem SSD hem de RAM'e bagli hem de anakarta bagli yani SSD iyiyse anakart kotuyse tam verim alamazsiniz), daha iyi kararlilik gibi seyler sunuyor. A,H serisinde overclock yapamazken diger serilerde yapabilirsiniz. Ben B serisi anakartlarin yeterli ve iyi oldugunu dusunuyorum.
Merhaba i5-12600KF işlemci kullanıyorum ama kendime uygun anakart seçemiyorum, ne tavsiye edersiniz? Mesela b serisi a serisi h serisi Z serisi gibi onlarca anakart isimleri var bunların anlamları nedir?

Intel'de h giriş seviye b orta seviye Z üst seviye diyebiliriz.

Buradaki mesajda yazdigi gibi.

Üst olunca noluyor, düşük olunca ne oluyor.
Sana overclock, daha iyi RAM, SSD performansi (hem SSD hem de RAM'e bagli hem de anakarta bagli yani SSD iyiyse anakart kotuyse tam verim alamazsiniz), daha iyi kararlilik gibi seyler sunuyor. A,H serisinde overclock yapamazken diger serilerde yapabilirsiniz. Ben B serisi anakartlarin yeterli ve iyi oldugunu dusunuyorum.

Çözüm
Anladım karşık bir konu sanıyordum ama basitmiş teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…