Anakart işlemci ekran kartı uyumu nasıldır?

Rhytos

Hectopat
Daha fazla  
Elimde bir bilgisayar var fakat bana yeterli gelmiyor anakart ve RAM yükseltmeyi düşünüyorum uyumlu olur mu bilemiyorum sormak istedim.

Şu anki sistem:
Anakart: Foxconn A74mlk.
İşlemci: AMD Phenom tm 9750 Quad Core Processor 2.40 GHz.
Ekran kartı: Atı Radeon HD 4300/4500 series.
RAM: 2 GB DDR2.

Yükseltmeyi düşündüğüm parçalar:
Anakart: MSI A320M-A Pro 3200MHz(OC) DDR4 soket AM4 mATX anakart.
İşlemci: -
Ekran kartı: -
RAM: 8 GB DDR4.

- İle belirttiğim parçalar aynı kalacak.

Ayrıca Power Supply W gücünü kasa açmadan nasıl öğrenebilirim?

En sonda oluşacak sistem:
Anakart: MSI A320M-A Pro 3200MHz(OC) DDR4 soket AM4 mATX.
İşlemci: AMD Phenom tm 9750 Quad Core Processor 2.40 GHz.
Ekran kartı: Atı Radeon HD 4300/4500 series.
RAM: 8 GB DDR4 3200MHz.

Parçalar bu şekilde uyumlu olur mu?
Eğer uyumlu olmaz ise bana parça önerebilir misiniz?(fiyat uçuk olmasın ucuzlardan) (kasa uyumunu sonra kontrol edeceğim eğer parçalar birbirine uyuyor ise)
Darboğaz vs gibi sorunlar çıkabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve anakart uyumlu değil. AM4 Soketli anakarta AM2 soketli işlemciyi takamazsınız. PSU'yu kasa açmadan öğrenmen zor. 2. elden Ryzen 5 1600 af taksan bile ekran kartı işlemciye yetmeyeceği için istediğin performansı alamazsın. Bütçen nedir ?

İşlemci ve anakart uyumlu değil. AM4 soketli anakarta AM2 soketli işlemciyi takamazsınız. PSU'yu kasa açmadan öğrenmen zor. 2. elden Ryzen 5 1600 AF taksan bile ekran kartı işlemciye yetmeyeceği için istediğin performansı alamazsın. Bütçen nedir?

Ben bütçe belirtmeyeyim çünkü belli değil ben şöyle söyleyeyim Assetto Corsa, Valorant, GTA 5 (GTA düşük ayarlarda yeterli) açacak bir sistem toplasak nasıl olur elimdeki parçalardan değiştirmem zorunlu olmadığı sürece değiştirmesem çok güzel olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı