Anakart + işlemci tavsiyesi

Reasonn

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Öncelikle Intel bir sisteme sahibim ve anakartım 1151 pin işlemci destekliyor. Intel upgrade yapmak istemiyorum. Sistemi öncelikle Teknobiyotik'te gördüğüm avantajlı paketlerden upgrade yapmaya başlamak istiyorum. İlk amacım anakart ve işlemciyi almak. Fakat halihazırda sistemimde 2133 MHz RAM bulunuyor. Aklıma takıldığı için sormak istiyorum RAM frekanslarım şu an düşük anakartı ve işlemciyi alsam elimdeki 8 GB 2133 MHz RAM'i de kullansam sistemde performans kaybı olur mu? Yani yeni anakart alıyorum diye sisteme RAM'de acil olarak almam gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen işlemcilerde RAM frekansı performansı çok etkiliyor. Evet performans farkedilir bir miktar düşer ama idare edilir mi derseniz tabii ki edilir. Kendinizi zora sokmayın demek istediğim. Durumunuz oldukça yükseltin sistemi. Şimdi anakart+işlemci, 1 ay sonra 8 GB yeni RAM, sonraki ay aynı RAM'i dual kit yaparsınız.

Küçümsenmeyecek kadar kayıplar olur. AMD Ryzen serisinde Ram'ler Yüksek frekans ve Dual Channel kullanılmalı. İmkanınız varsa yüksek frekans tercih edin.

DDR4 ise kullanabilirsiniz paranız olunca daha yüksek performans için yüksek frekanslı alabilirsiniz.

Alacağınız parçalar ve bütçeniz nediir?

İşlemci+anakart kısmına yaklaşık 2000-2200 tl düşünüyorum.

İşlemci: AMD Ryzen ™ 7 2700X 3.7GHz (Turbo 4.3GHz) 8 Core 16 Threads 20MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Prism RGB Soğutuculu) - İşlemci - Bilgisayar Bileşenleri

Anakart: Gigabyte B450 AORUS M Socket AM4, DDR4 3200(O.C.), Termal M.2 Soğutmalı, USB 3.1 Gen1, HDMI, DVI, RGB ATX Anakart - Anakart - Bilgisayar Bileşenleri

ikisi arasında kaldım karar veremiyorum.

Şuan sistemimde zaten gtx 1050ti bulunuyor ekran kartını en son almayı düşünüyorum. RAM konusunda da dediğiniz gibi dual kit yapacam fakat şuan tek 8gb RAM var Mhz düşük olduğundan kafama takıldı. Birde güç kaynağı gerekecek ama aceleye gerek var mı bilmiyorum şuan 400w kullanıyorum.
Küçümsenmeyecek kadar kayıplar olur. AMD Ryzen serisinde Ram'ler Yüksek frekans ve Dual Channel kullanılmalı. İmkanınız varsa yüksek frekans tercih edin.

Ufacık kayıplar olmasına canım sıkılmaz sonuçta çok fazla büyük oyun oynamıyorum. RAM Mhz konusunda 3200 düşünüyorum performansı iyi olur diye. 2 tane 8 gb 3200 beni baya bir zaman götürür diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Bunlar daha iyi.
R5 3600 içinden çıkan soğutucuyu da satarsanız dediğiniz bütçede en iyi seçim bu 3lü olacaktır.

Sisteminizi komple yenilemeniz en iyi olacaktır kanımca. Velev ki ryzen 7 2700x aldınız, 1050 ti ile çok darboğaz yaşarsınız. PSU da 400w ile 1050 ti gibi bir ekran kartından ileri gidemezsiniz.

Darboğaz derken. İşlemci güçlü 2080 Ti bile besleyebilir. Ekran kartı güçsüz işlemci güçlü olduğu durumda herhangi bir darboğaz söz konusu olamaz.

O bütçede 7 serisi 2700 değil de Ryzen 5 3600 öneririm bu arada. Zaten sisteminiz birkaç ay içinde tamamen yenilenmiş olacak. Elinizdeki RAM’i de satabilirsiniz, Ryzen sistemde performanssız kalacaktır. Kesinlikle daha güvenilir ve yüksek Watt’lı bir PSU’ya ihtiyacınız olacak. Ve eğer kasanızın hava akışı iyi değilse onu da güçlendirmeniz gerekebilir. Çünkü üst seviye işlemci vs takılacak ve özellikle 3600’ün iyi soğutulması gerekiyor. Hava akışı kötü olan bir kasada sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Şahsen darboğazı donanımlar arası kullanım eşitsizliği olarak biliyordum. 1050 ti gibi bir ekran kartında %10-%15 kullanım yüzdesi de bir darboğaz sayılmaz mı sonuçta?

İşlemci konusunda dediğiniz mantıksız değil aslında. Anakart konusunda kararsızım aslında şuan MSI,Gigabyte ve ASRock arasındayım fiyatları birbirine çok yakın. Cevabın için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…