Anakart, işlemci ve RAM MHz uyumu nasıl anlaşılır?

keremylm0z

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba anakartım bellek MHz olarak 6000MHz üstü destekliyor hatta 7000 kadar çıkabiliyor ama alacağım işlemci AMD Ryzen 5 7600 bellek türleri DDR5 5200MHz denilmiş. Ben (2x16) 32 GB DDR5 6000MHz RAM alsam sorunsuz bir şekilde çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Anakart olarak daha iyi bir seçim yaptığımı düşünüyorum MSI anakart seviyorum neden bilmiyorum 7000MHz kadar da çıkabiliyor RAM olarak. PSU farkı nedir çünkü baktığımızda benim aldığımda Bronze 750 sizin attığınızda. Ekran kartı olarak teşekkür ederim 4070 Super alacağım. İşlemci olarak 7600 bir tık daha iyi performans veriyor 7500FDEN diye söylüyorlar ama bilmiyorum. Kasa aldım hem de bayağı ucuza kasa değiştirmeyi düşünmüyorum kasam Gamepower Warcry vertex olması lazım. Soğutma olarak sıvı soğutma düşünüyorum ama gerek var mıdır sizce. RAM ise zaten alacağımı atmışsınız.

Sıvı soğutma gereksiz. 7500F ile 7600 arasındaki tek fark 7600'de dahili grafik birimi bulunması. Onu da sağlıklı olması için BIOS'tan kapatmanız öneriliyor. Yani boşa masraf. PSU konusunda sadece üzerindeki yazı önemli değil. İç komponentlerin kalitesi, verimliliği vs çok önemli. PSU konusu en ciddiye alınması gereken konu. Seçtiğiniz PSU sisteminiz için riskli.

Sonuç olarak PSU'yu iade edin ve diğer attığım parçaları alın.

Kasa ve anakart kalabilir. SSD'yi de iade edin bence.

Anladım peki PSU olarak MSI nasıldır bir bilginiz var mı? SSD'yi Gaming gecesinden bayağı bir indirimde almıştım onu da değiştirmeyi düşünmüyorum. Peki Gamepower denilen marka PSU konusunda çok mu kötü yani mesela ben PSU değiştirmesem bir sıkıntı çıkarır mı? Soğutucu olarak kule tipide alabilirim. İşlemci olarak şöyle söyleyeyim ben ekran kartını 20 25 gün sonra alacağım o yüzden 7600 iGPU olduğu için hani ekran açılsın PC ayarlamalarını falan yapayım yeter dedim zaten aynı fiyat neredeyse 7500F ile aynı Valorant falan 200 FPS açıyor diyorlar CS 70 FPS falan öyle düşük oyunları oynayayım yeter zaten süreliğine.

PSU'yu büyük ihtimal değiştireceğim. Ekran kartını vatan veya Teknosa gibi mağazalardan almasam sorun çıkar mı acaba?

Son düzenleme:
MSI'ın iyi modelleri var fakat bu fiyattakiler kötü. Attığım XPG'yi alabilirsin. Biraz daha bütçe çıkar diyorsan bu da var.

PSU'yu büyük ihtimal değiştireceğim. Ekran kartını vatan veya Teknosa gibi mağazalardan almasam sorun çıkar mı acaba?
Hayır attığım indirimden alabilirsin direkt. N11'de Gaming.gen.tr satıyor. Gayet güvenilirdir.

Bir de Gold ile Bronze farkı nedir PSU da XPG Pylon PSU ince hesapta varmış eğer fazla fark varsa Aerocool da alabilirim.

Veya Vatan Bilgisayar'dan alabileceğim bir PSU var mıdır bunlarla aynı kalitede.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…