Anakart, İşlemci ve RAM uyumu & RAM önerisi

RyenJuo

Hectopat
Daha fazla  
Elimde 4x8 GB RAM modülü mevcut fakat işlemcimin en fazla 2x1R DDR5-5200 desteklediğini sonradan fark ettim. Yeni RAM satın alacağım fakat işlemcim ve anakartım ile tam uyumlu bir şekilde çalışabileceğini düşündüğüm bir ürün bulamadım. Hem EXPO uyumlu olması gerekiyor hem de 2x16 GB olması gerekiyor. Anakartım ile uyumlu birkaç ürün buldum. (Aşağıdaki linkler.) Fakat bunların kendi sitesinde XMP uyumlu olduğu yazıyor. XMP uyumlu olan RAM'ler benim anakart ve işlemcim ile uyumlu çalışır mı? Bunlardan hangisini önerirsiniz veya bunlar dışında bir öneriniz var mıdır?

Kendi kullandığım RAM:

Aşağıya uyumlu olabileceğini düşündüğüm birkaç ürün linki bırakıyorum.

İkisi de işimi görür gibi. Aralarındaki fiyat farkı sizce performans açısından değer mi? G.SKILL daha iyi olur diye düşünüyorsanız, bulunduğum şehirde bayiden satın alabilirim.

Elindeki RAM'ler nedir?

Bu RAM'lerden 4 adet var. İşlemcim 2x1R desteklediği için D.O.C.P açamıyorum. RAM'leri 4 slot olarak kullanmak istediğimde 3600MHz'den yukarıya çıkamıyorum. O yüzden 2x16'ya geçmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…