Anakart ne ile temizlenir?

Ahmet06han

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600 / Xfx Rx 6600 xt / B450m pro m2 Max / 600W psu / 512Gb ssd /
Meslek
Ogrenci
Detaylı kasa temizliği yapıyorum. Tamamen söktüm. Anakart tozlanmış. Resim fırçalı ile temizlenir mi? Ya da soğut hava hasar verir mi? Saç kurutma makinesi ile.

Saç kurutma makinesi + fırça ile temizlenebilir. diş fırçası, boya fırçası, makyaj fırçası vs. kullanabilirsiniz.

Hocam öncelikle fırça tercih edilecekse de antistatik bir fırça olmasını öneririm. Fan kullanacaksanız soğuk modda kullanın. Bir de anakartın her yerine çıplak elle fazla dokunmayın statik elektrik arızaları oluşmaması adına ya da kendinizi iyice topraklayın.

Nasıl topraklayabilirim kendi mi? Normal resim fırçası kullanacağım.

Anakart kasanın dışında ise soğuk saç kurutma makinesinin zarar vereceğini düşünmüyorum.
Dışında. Kule tipi fan takılı.

Fanlara bağlı değilse sorun olacağını düşünmüyorum. Soğuk modda direkt temizliğe geçebilirsiniz bence.

Elim değmişken fanı ve macunuda yenilyim diyorum. Yenileme zamanı gelmedi ama olsun.

Nasıl topraklayabilirim kendi mi? Normal resim fırçası kullanacağım.
Elini yıkaman yeterli. Daha sonra saçına vs. elini sürmeden elini kuruttuktan sonra temizleyebilirsin. Anakart için detaylı temizliğe gerek yok. Saç kurutma makinasını soğukta çalıştırıp hava versen yeter. Fan yapraklarını da kolonya ile temizleyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı