Amd sistem hocam pinler işlemcinin üstündeydi yarın müsait olursam fotograf atarım işlemcinin üzerindeki pinlerde macun dolu. İşlemciyi nasıl temizleyeceğim anakartı en azından yıkayıp iyice kurutarak temizleyebilirdim ama işlemci ne olacak.
AMD sistem hocam pinler işlemcinin üstündeydi yarın müsait olursam fotograf atarım işlemcinin üzerindeki pinlerde macun dolu. İşlemciyi nasıl temizleyeceğim anakartı en azından yıkayıp iyice kurutarak temizleyebilirdim ama işlemci ne olacak.
"Her şeye elini sok, işlemcinin pinlerine asla." derdi bir büyüğüm. Dinlemedim ve FX serisi bir işlemcimin pinlerini düzeltmeye 1 hafta uğraşarak miyop oldum çıktım.
Bir yamulttuktan sonra düzeltsen bile performans kaybı oluyor.
"Her şeye elini sok, işlemcinin pinlerine asla." derdi bir büyüğüm. Dinlemedim ve FX serisi bir işlemcimin pinlerini düzeltmeye 1 hafta uğraşarak miyop oldum çıktım.
Bir yamulttuktan sonra düzeltsen bile performans kaybı oluyor.
Bir ara termal macun yenilerken stok fanı sökerken işlemci üstünde gelmişti bir şey yoktu ama korkudan hızlıca takacağım diye işlemciyi tam ters köşesinden oturtmaya çalışıp üstüne stok fanı sıkmaya çalışınca 2 sırayı tek çizgi halinde karışık olarak da 5-10 tane PIN'i farklı yönlerde yamultmuştum. Sonra gece 12 de oturdum 3 de bitirdim. Şu an 4-5 aydır kullanıyorum ısı/performans kaybı yok.
Bir ara termal macun yenilerken stok fanı sökerken işlemci üstünde gelmişti bir şey yoktu ama korkudan hızlıca takacağım diye işlemciyi tam ters köşesinden oturtmaya çalışıp üstüne stok fanı sıkmaya çalışınca 2 sırayı tek çizgi halinde karışık olarak da 5-10 tane PIN'i farklı yönlerde yamultmuştum. Sonra gece 12 de oturdum 3 de bitirdim. Şu an 4-5 aydır kullanıyorum ısı/performans kaybı yok.
Ben dümdüz yapmıştım. Düzeltirken işlemcinin üstüne düşüp tekrar dümdüz yapmıştım. Karşılaştırılamayacak kadar hasar farkı var ikimizin işlemcisinin arasında, az pin hasar görünce bir şey olmuyor demek ki.
AMD sistem hocam pinler işlemcinin üstündeydi yarın müsait olursam fotograf atarım işlemcinin üzerindeki pinlerde macun dolu. İşlemciyi nasıl temizleyeceğim anakartı en azından yıkayıp iyice kurutarak temizleyebilirdim ama işlemci ne olacak.
İşlemciyi de ince bir fırça ile(sert olursa da çok güç uygulamamak kaydıyla) izop alkol ile beraber tertemiz yapabilirsin. Hatta işlemciyi direkt alkolün içine at öyle beklesin biraz, daha sonra macunu yavaşça temizle üstünden, yağ gibi kayar gider zaten.