anakartta F_Panel switchleri var. hemen altinda genelde kilavuzu olur. PW + - switchlerinin nerede oldugunu orada gosterir. bilgisayarin normalde kasa tusuna basinca o 2 switch devresi tammalanir ve pc acilir. eger evde arduino falan kodluyorsan 2 jumper kablo bagla PW +- switchlerine ve kisa devre yaptir. Boyle PC'ni acabilirsin. He uyku moduna almak istersen de tekrar kisa devre yapabilirsin.
anakartta F_Panel switchleri var. hemen altinda genelde kilavuzu olur. PW + - switchlerinin nerede oldugunu orada gosterir. bilgisayarin normalde kasa tusuna basinca o 2 switch devresi tammalanir ve pc acilir. eger evde arduino falan kodluyorsan 2 jumper kablo bagla PW +- switchlerine ve kisa devre yaptir. Boyle PC'ni acabilirsin. He uyku moduna almak istersen de tekrar kisa devre yapabilirsin.
Anakartınızın kitapçığında f-panel ve power switch bağlantı yerlerini işaretledim.
Eğer power switch kısa devre yaptırılarak açılıyorsa o iki pini birbirine değdirebilirsiniz.
Hocam ekran kartının üstünü sağ tarafında kalıyor. 10 tane iğne yerine 9 tane gözüken olan, hemen yanında vida deliği var. Orada iğne olmayanın yanındaki diğer yan yana iki iğneyi vida ile temas ettirin işte.
Şahsen tek iletişim adresim burası hocam, kusuruma bakmayın. (İnternettende numara vermenizi tavsiye etmem.) Daha net fotoğraf atarsanız direk fotoğraftan işaretleyebilirim. Ekran kartının sağ üst tarafında kalan kısmı çekmeniz lazım.
Kılavuzu anakartınızın model numarasını aratarak bulabilirsiniz. Ben de öyle yaptım zaten. Bir üstte yardımcı olmaya çalışan arkadaş da aynısını yapmıştır. Aslında kendisi zaten gerekli açıklamayı yapmış, ben gene de bir kez daha deniyeyim:
Kırmızı okla gösterdiğim iki pini kısa devre yapın:
Kılavuzu anakartınızın model numarasını aratarak bulabilirsiniz. Ben de öyle yaptım zaten. Bir üstte yardımcı olmaya çalışan arkadaş da aynısını yapmıştır. Aslında kendisi zaten gerekli açıklamayı yapmış, ben gene de bir kez daha deniyeyim:
Kırmızı okla gösterdiğim iki pini kısa devre yapın: