Anakart RAM listesinde olmayan bir RAM takılırsa ne olur?

qkan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.

RAM ve anakart siparişi oluşturdum fakat daha sonrasında RAM'in anakart desteğinde olmadığını öğrendim. Bu şekilde taksam herhangi bir problem olur mu?

ASUS ROG STRIX X870-A Gaming Wi-Fi 8000MHz(OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI DP ATX anakart.

G.Skill G.Skill Trident Z5 royal Silver RGB DDR5-6400MHz CL32 64 GB (2x32 GB) Dual (32-39-39-102) 1.40v

RAM kodu F5-6400J3239G32GX2-TR5s

O liste sadece o anakart üzerinde test edilmiş belleklerin listesidir. Yani, o liste harici belleklerin çalışmayacağı gibi bir durum yok. Ben de anakartımın QVL listesinde olmayan bir bellek kullanıyorum ancak herhangi bir problem yaşamadım.

Destekliyor hocam gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Günümüzde artık anakartların %90'ı her Ram'i destekliyor. Belki sitesinde yazmayı unutmuşlardır binlerce Ram'in arasından başka bir kaynaktan bakınca desteklediğini belirtiyor.

Bu sitede aratırsanız zaten gözükecek.

RAM uyumluluk listesi test edilen RAMleri kapsar. RAM'in anakartta test edilmediyse listede yer almaz. Uyumsuz olduğunu anlamına gelmez.
Genelde sorun işlemcinin desteklediği hızın üstünde 4 adet ram takılınca yaşanıyor.
Örnek: İşlemci desteklediği hız 3200MHz.Anakart 4200MHZ izin veriyor. 2 tane 4200MHZ sorunsuz çalışır ama 4 tane 4200MHZ sorun yaratabilir. RAM hızı CPU izin verdiği veya biraz üst sınıra sabitlenerek sorun çözüleceğini tahmin ediyorum.

Cevabınız için teşekkürler bir problem yaşamayız inşallah
Hocam şimdi buradan kontrol ettim destekliyor olarak gözüküyor ilginiz için teşekkürler içimi rahatlattınız
İşlemci seçimim Ryzen 9 7950x3d Muhtemelen problem yaratmayacaktır ilginiz için teşekkürler hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…