Anakart+RAM mi Monitör mü?

anilcaliskan

Megapat
Makaleler
1
Merhabalar

Elimde bazı parçalar var;
  • Asus B-350M-A
  • Sapphire Nitro+ RX580 8GB
  • Ballistix Sport Red 1x8GB 2666
  • Samsung Curved 24inch 5ms 75hz
  • 2x 500gb 7200rpm
  • 1x 2TB 7200rpm
Parçalar bir süredir kenarda yatıyordu, elime bir bütçe geçti ve eksik parçaları tamamlayarak tekrar bilgisayarı çalışır duruma getirmeye karar verdim.

Yeni aldığım parçalar;
  • Ryzen 5 3600
  • FSP Hydro 600w 80+ Bronz
  • James Donkey JD512 512GB (bütçem dahilinde en iyi seçenekti)
  • Mouse
  • Kasa
  • TP-Link TL-WPA4220KIT 300Mbps (ev baya büyük, bilgisayarın odasını sinyeli getirmem gerekiyordu)
Tüm bu parçaları aldıktan sonra 675₺ kadar bir bütçem kaldı. Kalan bütçe ile normalde Corsair Vengeance 2x8GB 3000 kit RAM almayı düşünüyorum, ilerleyen süreçtede bir B450 anakart almayı düşünüyorum.

Bilgisayarın kullanılacağı alanlar;
  • Oyun (GTA, Valorant, Fortnite vb.)
  • +100 kanal müzik prodüksiyon işlemleri (işlemci gücüne dayalı bir işlem)
  • Belki Twitch yayın (nadiren oyun genelde müzik prodüksiyon üzerine)
Tüm bunları baz alırsak eğer kalan bütçe ile RAM alıp bir süre sonra B450 bir anakart almak mı daha mantıklı olur yoksa bu ikisinin yerine bir süre sonra direk 144hz bir monitör almak mı daha mantıklı olur?

Son düzenleme:
Anakart değişmenize gerek yok yeterli bir anakartınız var. Ramlerinizi 3000 MHZ'e çıkartırsanız çok iyi olur.

Anakart değişmenize gerek yok yeterli bir anakartınız var. Ramlerinizi 3000 MHZ'e çıkartırsanız çok iyi olur.
O zaman şimdi RAM yükseltmesi yapıp bir süre sonra 144hz bir monitor almak çok daha iyi bir seçenek olacak gibi. Doğru mudur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…