Anakart RAM Slotu Problemi

MelihBoztürk

Decapat
Merhaba iyi akşamlar.
2 Hafta önce işlemciminin termal macununu değiştirdikten sonra anakartımın DIMM A1 ve DIMM A2 slotları çalışmamaya başladı ve bu yüzden dual kit olan RAM'lerimi dual-channel olarak kullanamıyorum. RAM'lerimde sıkıntı yok denedim.
Çözmeye denediğim şeyler:
-İki farklı RAM'i slotlara tek tek takıp denemek
-BIOS'u sıfırlamak
-BIOS'tan tek slotu devre dışı bırakıp diğer slotu denemek (İki slottada çalışmadı)
-Farklı model RAM ile denedim
Aklıma gelenler bunlar şimdilik.

Bilgisayarımın özellikleri:
I7 3770
P8 H77-V LE DDR3 1155 PİN
CORSAIR VENGANCE 8X2 16 GB DDR3 1600 MHZ
GIGABYTE GTX 1070 Ti

Hangi model soğutucu kullanıyorsunuz? İşlemci soğutucunuzu gevşetip denediniz mi? Çünkü macun yenilemesinden sonra olmaya başladı demişsiniz fazla sıkılmış olabilir. Bildiğim kadarıyla bellek kontrolcü işlemcinin içerisinde yer alıyordu fazla baskıdan dolayı iletişim kuramıyordu Recep Bey cevaplamıştı hatta hangi konuydu hatırlamıyorum.

COOLER MASTER HYPER T4 soğutucusunu kullanıyorum. Az önce denedim dediğiniz yöntemi ama olmadı.

Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var. Asus P5Q SE2 anakartım var. 4 tane ram kullanıyorum. Yalnız bütün ramları tek tek denedim. A1 ile A2 slotuna bütün ramları takınca, hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ne mavi ekran veriyor, ne de yaptığım testlerde sıkıntı çıkıyor. Akabinde B1 ile B2 slotuna takınca bazen sistem açılıyor. Bazen şifre ekranına gelmeden veya şifreyi girdikten sonra mavi ekran veriyor. Test yaptığım zaman ise donanım hatası algılandı diye uyarı veriyor. Kaç tane RAM denedim. Sizce sıkıntı slot mu bozuk ? Bozuk olan slot ekrana görüntü verir mi ?

• 2 GB 667 MHz
  • 2 GB 667 MHz
  • 1 GB 667 MHz
  • 1 GB 667 MHz

Bütün RAM' lerin frekans ve kodları bu şekildedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…