Anakart, RAM ve Güç Kaynağı seçimi

emekli

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selamlar,
İş yerinde (Eczane) kullanılacak, birbirine bağlı çalışacak biri ana makine 2 tanesi terminal olarak çalışacak.
Makineler toplamak istiyorum.
Sorunsuz ve hızlı çalışmaları için gereken donanım neyse almak isterim. Yani masraftan kaçınmamak işe yarayacaksa demek istiyorum. Öncelik bütçe değil ihtiyaçların giderilmesi yani.
Bilgisayarların gerektiğinde ortamdaki TV'ye de veri/görüntü aktarabilmesi lazım. Sürekli bağlantıda olmalılar,
Bunun için Anakart HDMI olmalı mı Monitörde de HDMI gerekir mi? Her ikisi de mi olmalı yoksa?
TV'ye veri/görüntü aktarımı Anakart üzerinden mi Monitörden mi yapılacak ona göre ürün seçmeliyim.
Sürekli internet bağlantıları olacak ve internet kullanımı yoğun olacak.
Uzun zaman sorunsuz hizmet etmesini bekleyeceğimiz bir toplama önerisi yapabilecek misiniz?
İşlemcisi, RAM ve Anakartı olabilecek/olması gereken en iyi öneri ne olabilir?
Güncel ve son teknoloji ürünlerden neler seçmeliyim?
Güç kaynağının ne olması gerekir veya 600W gerekiyorken 750W alınsa yararı olur mu?
Boşa para mı harcamış oluruz?
Ekran kartı istemiyorum çünkü oyun amaçlı değil ama olabildiğince hızlı, rahat, sorunsuz uzun zaman çalışmalarını bekliyorum.
İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçenizi belirtirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Sorunsuz ve hızlı çalışmaları için gereken donanım neyse almak isterim.

İlginize teşekkür ederim.
Bütçe konusunda şunu söyleyebilirim.
Ödediğim bedelden yararlanabileceksem kısıtlama yok. Ama ödediğim bedel benim işime yaramayacak ve gereksiz ise ödemeyelim.
Örnek olması için;
750 W Güç kaynağı en iyi ve en ideal ama 600 W güç kaynağı da işimi görür ise 750 W alalım ama 850W gereksiz ve bizim ihtiyaçlarımız için gerekmiyorsa ve fayda sağlamayacaksa almayalım.
Yine ne kadar yoğun kullansam da asla ihtiyaç duymayacaksam 32GB Ram almayayım ama 16GB yerine 32GB kullanırsam ve bunu makineyi kullanırken, internete bağlanmada, sayfaları incelemede veya makineler arası bağlantıda vs. bir yerlerde hissedeceksem alayım.
Daha önce yazdığım gibi oyun performansı beklemiyorum ama işimde bilgisayar nedeniyle de sorun yaşamak istemiyorum. Keşke şu parça şu model ve şu seviye olsaydı pişmanlığı yaşamamak için araştırıyorum.
(Elektronik cihazlar olması nedeniyle yaşanabilecek teknik sorunları kastetmiyorum)

Ekran kartı almayacaksanız 300w bile yeter fakat 600w bronz sertifikalı bir psu almanız ileriye dönük olur.terminal bir pc kuracaksanız 32gb almanızı öneririm yok hepsi birbiri ile iletişimde olacaksa 16gb yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…