Anakart Seçimi Nasıl Yapılmalı?

RetroMANTR

Decapat
Merhaba arkadaşlar ben size bir sorum olacaktı.
Benim bir bilgisayarım var ve anakart, işlemci ve ekran kartını değiştireceğim.
Ama nasıl anakart seçimi yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Bütçem 520 lira anakartı değiştireceğim sonrasında işlemci ve ekran kartını alacağım RAM'i babam yükseltecek.
Anakart alırken nelere dikkat etmeliyim gerekli bilgiler isterseniz ben yazarım.
Bu arada sistem oyun amaçlı değiştirilecektir.

Yani bilgisayar bileşenleri mi?
Intel Core Dual CPU E2200
4 GB RAM
AMD ATI Radeon HD 2400 Pro
Pardon Intel Pentium Dual CPU E2200
Yani belirttiğim parçaları n11.comdan alacağım dikkatinize
Bir şey bulabildiniz mi?

Son düzenleme:
Sistem eski. Anladığım kadarıyla güncel bir sistem elde etmek istiyorsunuz.
Anakart aldığınız takdirde mevcut işlemcinizle kullanamayacağınızı belirtmek isterim.

Alacağınız işlemciye ve sahip olduğunuz kasaya uyacak bir anakart seçmeniz gerekiyor. Bahsettiğim bileşenleri belirtirseniz öneri yapabiliriz.

Evet işlemciyi de değiştireceğim dediğim gibi anakartı değiştireceğim ve işlemci ve ekran kartı alacağım

Alacağın işlemciyi ve kasanın form faktörünü bilmeden öneri yapamayız. Biz sana 1151 soketli bir anakart öneririz, sen gidersin Ryzen alırsın. Ya da biz sana ATX bir anakart öneririz, bir bakarsın kasan ATX desteklemiyor.

Dediğiniz şeye nasıl bakabilirim kasaya uyumlu olacak anakarta
AIDA64'de gözükür mü?
Casper Neo 2010 bilgisayarım

Kasanın modelini biliyorsan onu yazabilirsin. Bilmiyorsan kasanın yan kapağını açıp bir fotoğraf çekip anakart modelini de yazabilirsin. Anakart modelini bilmiyorsan anakartın üstünü incele biraz. Çoğu zaman üstünde modeli yazar:

Anakart alırken dikkat etmeniz gereken çok faktör var. Bunlar;
1. Kullanmak istediğiniz platforma uygun olmalı. (İntel mi, AMD mi. Bunlar kendi içerisinde soket yapılarına ayrılıyor onu kontrol etmelisiniz.)
2. Kullanacağınız kasaya uygun olduğundan emin olmasılınız. ( mATX, ATX vb.)
3. Kullanmak istediğiniz RAM miktarına bağlı olarak RAM slotu olmasına bakmalısınız.
4. Kullanacağınız bileşenlere göre PCI slotlarına bakmalısınız.
5. Kullanacağınız depolama birimlerinin adetine göre SATA ve Nvme M.2 slotunun sayısına bakmalısınız.
6. İleri düzel kullanım sağlayacaksanız VRM yapısına ve soğutmasına bakmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…