Anakart sıcaklığı kaç derece olmalı?

Keedy

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Aşçı
Anakart sıcaklığı kaç derece olması gerekir arkadaşlar, ben saatlerce oyun oynadığım halde 26 derecelerde geziyordu, biraz fazla soğuk değil mi acaba? Bu arada oynadığım oyun işlemci öpen bir oyun.(EU4)

Anakart sıcaklığı kaç derece olması gerekir arkadaşlar, ben saatlerce oyun oynadığım halde 26 derecelerde geziyordu, biraz fazla soğuk değil mi acaba? Bu arada oynadığım oyun işlemci öpen bir oyun.(EU4)
Gayet normal bir sıcaklık serin olması her zaman daha iyidir. Kafanıza takmanız gereken bir konu değil.

Anakart sıcaklığından kastınız chipset(güney köprüsü) ise fazla ısınmasını beklemeyin zaten. Çünkü sadece oyun oynadığınızda yoğun yük altında olan parçalar RAM, CPU ve GPU olup, bunların arasındaki iletişimden sorumlu olan kuzey köprüsü daha çok ısınacaktır. Tabi çift chipset tasarımından vazgeçileli uzun yıllar oldu. Kuzey köprüsü işlemcilerin içine dahil edildi.

Bir de chipset türü önemli. Bazıları sundukları özelliklerden ötürü daha çok ısınıyor. Hatta AMD X570 chipseti pasif soğutma ile yetinmedi ve hemen her anakart modeline minik birer fan ilave edildi. Benim X570 anakartın chipset fanı iri cüsseli ekran kartının altında kalmasına rağmen 40 küsur derecede çalışır en fazla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı