Anakart slotu başka anakarta takılır mı?

lowc25

Decapat
Daha fazla  
Sanırım bir bilinçsizlik ile RAM'i ters takıp sistemi çalıştırdım. Bir yanık kokusu geldi sistemi kapattım. Sistem çalışıyor ama görüntü vermiyor ayrıca tüm parçalara güç gidiyor. RAM'i başka bir bilgisayarda çalıştırdım görüntü geldi. Arızanın slotlarda olduğunu öğrendim. Diğer bilgisayar 1 slot kullanıyor 1 slotu boşta onun slotunu kendi anakartıma takabilir miyim, herhangi bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım bir bilinçsizlik ile RAM'i ters takıp sistemi çalıştırdım. Bir yanık kokusu geldi sistemi kapattım. Sistem çalışıyor ama görüntü vermiyor ayrıca tüm parçalara güç gidiyor. RAM'i başka bir bilgisayarda çalıştırdım görüntü geldi. Arızanın slotlarda olduğunu öğrendim. Diğer bilgisayar 1 slot kullanıyor 1 slotu boşta onun slotunu kendi anakartıma takabilir miyim, herhangi bir sorun olur mu?

O işlemi yapmak büyük ustalık ister gibi hocam da yapılacağını da zannetmiyorum.

RAM'i ters takmayı nasıl becerdiniz? Çentiğin girmemesi gerekiyordu.

Hocam ben biraz kalın kafalıyım da zorladım taktım normalde zorla olmaması gerekiyordu. Ders oldu bana.
O işlemi yapmak büyük ustalık ister gibi hocam da yapılacağını da zannetmiyorum.
Bilgisayarcıya sordum tamam takarım dedi. Yapabilir mi sizce ?

Ram i nasıl ters taktınız? Bu çok büyük Bi yetenek. Nasıl becerdiniz? Çentiğinin denk gelmemesi lazımdı. Slotu anakarta nasıl takacaksınız hem? Bu imkansız gibi birşey. Daha fazla böyle şeyler denemeyin sistem komple gider. Anakart değişimi gerekiyor

Uyum sağlamaz ki. Her anakartın voltaj değeri farklı. Ve elinde çok iyi bir lehim makinesi bulunması gerekiyor. Saatlerce uğraşmak gerekiyor. Daha RAM'i düz takamıyorsanız bu işe hiç girişmeyin. Düzgün taksanız bile voltajlar uyumsuz olur.

RAM'i nasıl ters taktınız? Bu çok büyük bir yetenek. Nasıl becerdiniz? Çentiğinin denk gelmemesi lazımdı. Slotu anakarta nasıl takacaksınız hem? Bu imkansız gibi bir şey. Daha fazla böyle şeyler denemeyin sistem komple gider. Anakart değişimi gerekiyor

Uyum sağlamaz ki. Her anakartın voltaj değeri farklı. Ve elinde çok iyi bir lehim makinesi bulunması gerekiyor. Saatlerce uğraşmak gerekiyor. Daha RAM'i düz takamıyorsanız bu işe hiç girişmeyin. Düzgün taksanız bile voltajlar uyumsuz olur.

Bende aynı anakartın tıpatıp aynısı var olur mu hocam? Ben zaten yapmayacağım bilgisayarcıya vereceğim lehim makinesi ile düzeltebileceğini sanıyorum.

Hocam RAM slotunu ters taktıysanız vallahi helal olsun. Bozuk olmayan slotu takabilirsiniz ancak anakartınızla uyumlu olması lazım.

Bir deneyin belki olur fakat şunu göz önünde bulundurun: 500 TL'lik anakart için binlerce liralık bilgisayarı bozma ihtimaliniz var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı