Anakart Stoklarında Yaşanan Problem

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Merhaba arkadaşlar, şu sıra adam akıllı hiçbir anakartın stoğu bulunmuyor. 5 yerden toplamda 3 farklı ürünü 5 defa sipariş ettim 4'ü iptal oldu ve en son işlemci uyumluluk listesinde 1600AF modelini göremediğim X570 anakart sipariş ettim. Çalışmazsa da sıfır aldığım işlemciyi satıp gidip tekrar sıfırdan 3. nesil işlemci almayı planlıyorum.
Artık o raddeye geldim ve anakart gördükçe kusasım geliyor :) Mevcut anakartım arızalandığı için bir hata edip iadesini istemiştim. Ah şimdiki aklım olsaydı da tamirini kabul etseydim.

Bu stok problemleri ne zaman aşılır herhangi bir düşüncesi olan var mı? Tek isteğim 1600AF uyumlu 1220 ses yongasına sahip, ARGB bağlantıları bulunan bir anakart. Ne çok kötü ne de 2-3K'lık pahalı bir anakart olsun istiyorum. Artık hiçbir detayına bakmıyorum bile yeter ki çalışsın o raddeye geldim.

Kredi kartı ekstresi aldı başını gitti, bir yandan sipariş bir yandan ise iade gelip duruyor :) Bir çözüm yolu aktarın arkadaşlar, belli ki bir şeyleri yanlış yapıyorum.

Son düzenleme:
Aklıma ilk gelen fikir, ikinci el temiz bir anakart bulabilmeniz oldu. Gecen hafta Asus marka, z370-a modelindeki anakartım 24 saat aralıksız çalışmanın ardından baktığımda kapanmıştı ve açılmadı bir daha. Yıllarca donanımın az çok içinde olan biri olarak anlayamadığum, çevremdekilerin de mana bulamadığı bir sorun oldu. Power sağlam, tüm ekipman sağlam ama anakarta güç gelmiyor. Neticede ertesi gün muadil (z370-p) bir anakart buldum ikinci el, kendi anakartımı da ancak bugun kargoya verebildim teknik servis için. Garantisinin bitmesini 6 ay vardı. Açıkçası ne olacak ben de merak ediyorum fakat başlığı görünce biraz efkarlandım:) Geçmiş olsun size de.

Burada adı geçen firmalar da yoğunluk ya da kurumsal oldukları için belirli kısıtlamalar söz konusu olabilir. N11 üzerindeki yamyamlardan deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
1600AF arada kalmış bir model, testlerde hep Gigabyte X570 anakart kullanılmış. Yerinizde olsam markanın sitesinden ticket açarım. Olumsuz yanıt gelirse de diğer X570/B450 modellerini beklerim. B550 ile 1600AF uyumlu olacak mı ki?
Acil güncelleme, X570 almanız iyi olmuş. Ryzen 4000 B450 desteklemeyecekmiş.

Son düzenleme:
Hocam Realtek ile uğraşmak yerine bir ses kartı mı alsanız? Ses çıkışına önem veriyorsanız size büyük rahatlık sağlar hem şimdiki alacağınız anakartta hem de ileride alacağınız anakartlarda. Ses yongasına hiç bakmadan ekstra PCI-E yuvası var mı diye bakarsınız. Şahsen eli yüzü düzgün bir B450 ve ses kartıyla X570'den daha ucuza kapatırdım bu bahsi.
GeT ilanlarına baktınız mı? Şu anakart bile sizin işinizi görür bu haldeyken. 😄
JRGB1 denilen zımbırtı ARGB bağlantısı mı sağlıyor? Eğer sağlıyorsa bu anakartta bile varmış. 🧐

Son düzenleme:
X570 ile 1600AF uyumlu mudur hocam?

Virüs iyice durulduktan sonra düzeleceğini umalım. :(
Aslında uyumlu ancak her üretici kağıt üzerinde "Uyumludur" diye belirtmiyor. Gigabyte gibi markalar 1600AF gibi 1-2 jenerasyon arasında kalan özel durumlar için işlemciyi test edip resmi web sayfasına "AF" kodu ile ekliyor. Her X570'de de çalışır demek değil tabi bu; doğru olan üreticinin bilgilendirdiği modelleri tercih etmek ancak şu tarihte bu mümkün değil en azından benim isteklerim doğrultusunda.

MSI gibi markalar ise X570 yonga seti için hayatta 1. jenerasyon işlemci desteği belirtmez web sayfasında. Ancak genelde uyumludur, artık işimiz şansa kalmaz.
Hocam konuyla alakasız ama neden özellikle 1220 ses yongası ?
Condenser mikrofonum var ve anakart üzerinde dahili ses kartı yer kaplamasın istiyorum. ALC887'ler ile olmuyor ne yazık ki. 1220 çok iyi şekilde besleyebiliyor. Yalnız yongaya değil, kapasitörlere de dikkat ediyorum; tabi şu an seçme lüksüm yok :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı