Anakart tavsiyesi

Anakartın sitesinden o modelle uyumlu bellek listesine bakmak lazım. RAM seçiminde o listeler önemli. Türkiye'de satılan birçok RAM desteklenen bellek listelerinde yok maalesef.
Anakartı seçebilirsem girip sitesine bakıcam hocam. Teşekkür ederim öyle bişeyden haberim yoktu. Sadece DDR ve MHZ değerine bakıp karar veriyordum.

Ne çok pahalı ne çok düşük kaliteli anakart olarak MSI MAG Z390 Tomahawk tercih edebilirsin.
Hocam peki önceki tavsiye edilen ASRock Z390 Extreme modeliyle karşılaştırırsak aralarında ne farklar var?

Anladım hocam teşekkür ederim. 1200tl de anakarta gitti.
Şimdi sıra kasa, monitör ve işlemci soğutucuda. Bunları sığdırabileceğim soğutması görüntüsünden daha önemli olan bir kasa lazım :)

Bende onda karar kıldım hocam.
Tekrardan konuyu canlandırıyorum. Lütfen kusura bakmayın. Başta ki sistemi alamadım fakat çok üzülmüyorum. Yapacağım işlerde ki gereksinimleri öğrenince zaten fikrim baştan sona değişti. Şuan şükür ki param hazır 7 temmuzu bekliyorum. AMD Ryzen 3000 serisi işlemciler x570 yonga setiyle piyasaya çıkacakmış fakat fiyat olarak bir o kadar tuzlu olacağı söyleniyor. Ryzen 3000 serisinin çıkış fiyatlarına göre onlardan birini almak istiyorum eğer fiyatlar biraz uçuk çıkarsa 2700x alıcam. Şimdi sorum başlıktakiyle aynı. Asrock x470 Master SLI modeli ile Asus TUF x470-Plus Gaming modeli arasında kaldım. Kesin olarak bu ikisinden birini almayı düşünüyorum. Aynı fiyat bandında başka modellere de açığım fakat daha fazla fiyatı yükseltemem. Önerilerinizin daha isabetli olması adına beklentilerimi söyleyeyim. İşlemcide her hangi bir overclock yapmayı düşünmüyorum. Almayı düşündüğüm RAM 3000 MHz frekansında. NVMe M.2 SSD kullanıcam. RGB gibi takıntılarım yok. B450 yerine X470 seçme sebebimd e ilerleyen zamanlar işlemcide yükseltme yaparım belki deyip X470 seçtim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı