HHilmi

Kilopat
Piyasada aynı işlemci soketine sahip olan birçok anakart var. Kaç MHz RAM destekledikleri değişen tonla anakart var. Hangi anakart ne kadar iyi hiç bir fikrim yok. Fiyat/Performans olarak AMD ve İNTEL için hangi anakartları öneririsiniz?

Pin soket tipleri, işlemcilerin nesilleri ile bağlantılı olan pin olayları VB gibi şeyler konusunda bilgi sahibi değilim o konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.

Fikirlerinizi yazmaktan lütfen çekinmeyin.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağın işlemci soketine , OC desteğine,RAM frekansına göre seçilir.

8700K işlemci için gidip Z270 alamazsınız çünkü 8.nesil Coffe Lake ler Z3** serisinde çalışıyor.

8700 işlemciniz var. OC yapmayacak ve RAM olarak 3000 MHZ değil 2400 lüklerden seçtiyseniz B360 model anakart seçmeniz gerekir. Böyle uzar gider.

Yazdığınız konuda o kadar çok bilinmeyen var ki. Ben size bir kart öneririm, ama siz bu kartın hiç bir özelliğini kullanamazsınız.
Öncelikle bütçeniz nedir, ne için kullanılacak, diğer bileşenler nedir? Bunun gibi sorulara cevap vermeniz gerekir.
Özet ile yardım istemeyi öğrenmelisiniz.

Bazı arkadaşlar anakart alırken direkt en uygun olanı alıyorlar "ne de olsa işlemcim uyuyormuş, aa iki soketi de var" prensiplerine dayanarak. Ama sen onlardan olma ! Anakart sistemin en önemli bileşenidir. Herhangi bir anakart sorununda anakartın üstündeki bileşenler yanabilir. Ne de olsa anaları :ROFL:

Yazımda eksikler var evet biliyorum , zaten seçili bir ürüne göre anakart değişiyor onun da farkındayım ama hangisini seçmem gerek onu anlamıyorum.

yani, 2700-3000 TL arası bir bilgisayar toplamak gibi bir hayalim var şu an , o sistem için ne uygun olabilir.

Büyük ihtimal R3 2200G İŞLEMCİ olacak
Ekran kartını 1050Tİ alacağım o zaman ki bütçeme göre ve dolar kuruna göre soğutması iyi olan bir 1050Tİ alabilirim, şu anlık tek fanlı bir model olacak.
Ram seçiminde ise kararsızım MHz ler arasındaki fark ne kadar etki ediyor onu bilemeyeceğim ama 8GB alacağım.
Hangi kasaya hangi Anakart monte edilir biliyorum(yani "kasa belirtmemişsiniz" diyerek bana kızmayın diye belirttim :D). Sadece Anakartların mantığını öğrenip fikir sahibi olmak istiyorum.

Tahmini olarak 200-400TL arası fiyat kalıyor anakarta.

Yazımda eksikler var evet biliyorum , zaten seçili bir ürüne göre anakart değişiyor onun da farkındayım ama hangisini seçmem gerek onu anlamıyorum.

yani, 2700-3000 TL arası bir bilgisayar toplamak gibi bir hayalim var şu an , o sistem için ne uygun olabilir.

Büyük ihtimal R3 2200G İŞLEMCİ olacak
Ekran kartını 1050Tİ alacağım o zaman ki bütçeme göre ve dolar kuruna göre soğutması iyi olan bir 1050Tİ alabilirim, şu anlık tek fanlı bir model olacak.
Ram seçiminde ise kararsızım MHz ler arasındaki fark ne kadar etki ediyor onu bilemeyeceğim ama 8GB alacağım.
Hangi kasaya hangi Anakart monte edilir biliyorum(yani "kasa belirtmemişsiniz" diyerek bana kızmayın diye belirttim :D). Sadece Anakartların mantığını öğrenip fikir sahibi olmak istiyorum.

Tahmini olarak 200-400TL arası fiyat kalıyor anakarta.
GIGABYTE GA-A320M-HD2 AMD RYZEN DDR4 S+GL ATX Anakart

376 - 432 TL fiyat aralığında bir anakart, gayet stabil ve düzgün çalışıyor. 64 GB RAM desteği var daha sonra RAM yükseltmek istersen uyumluluk sorunu yaşamazsın. Senin işini görecektir.

Teşekkür ederim . Eğer anakartı ucuza getirmek istersek nelere dikkat ederek ucuza getirmeliyiz?
Şimdi anakart alırken standartlar var ryzen için am4 soket, anakart MHz değeri genelde ryzen anakartlarda 3200 MHz değerine kadar destekliyor. Kontrolculeri filan var çok anlamıyorsan hiç bulaşıp detaya girme. Bakman gereken ne kadar ram desteklediği senin sisteminde maximun 64 GB yeterli olacaktır. M2 desteği var mı? Olursa iyi olur olmazsa şart değil. Kaç tane fan bağlantı noktası var ona da dikkat ediver gerisini hiç kurcalamak fikir almaya da çalışma. Genelde pire için yorgan yakılıyor çünkü. Herkes farklı bir şey söylüyor. En ucuzunu arıyorsan herhangi bir teknoloji mağazasına git en ucuz am4 soket anakart hangisi de al ve çık. Şaka yapmıyorum çok ciddiym. Çünkü standart günlük bir kullanıcı için çokta mühim değil. Biz bazen abartıp sırf bildiğimizi belli etmek için boş boş konuşuyoruz tabiri caiz ise sana önerdigim anakart uzun süreli işini görecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı