Anakart TMPIN Bilgisi Nedir?

tartal

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar aşağıdaki ekran görüntüsünde de gördüğünüz gibi HWMonitor programı indirip sıcaklık değerlerimi kontrol ederken şöyle bir ayrıntı ile karşılaştım. Anakarttaki TMPIN5 Nedir? 127°C olması normal midir?
Ekleme: Ayrıca TMPIN8'de 0°C olarak gözüküyor. Bu değerler normal mi? Ne anlama geliyorlar?

*Anakartım MSI B150m Bazooka*

Ekleme2: TMPIN8, programı aşağı attıktan sonra yukarı alınca bir anlık 127°C gözüküp akabinde hemen 0°C oluyor. Programda bir hata mevcut olabilir mi? Çünkü 127°C olan TMPIN5 değeri de hep sabit hiç oynamıyor.

Son düzenleme:
Tam olarak nereyi ölçüyorlar bilmiyorum ama tek bildiğim bir şey var o da hatalı ölçüm yapması gerek 0 derece gerek 127 derece olması imkansız çünkü.

Anakartların çeşitli yerindeki sıcaklık sensörüdür onlar. Büyük ihtimalle gördüğünüz veriler de yanlış. Aida64 ile de bakın değerlere.

Tam olarak nereyi ölçüyorlar bilmiyorum ama tek bildiğim bir şey var o da hatalı ölçüm yapması gerek 0 derece gerek 127 derece olması imkansız çünkü.
Evet bana da öyle geliyor pc nin hiçbir yeri hiçbir noktası ne 0 derece ne de 127 derece olamaz imkansız hatta kasanın yanını açıp içeriyi falan kokladım en ufak yanık kokusu vs. alamadım 127 dereceden bahsediyor çünkü.
Anakartların çeşitli yerindeki sıcaklık sensörüdür onlar. Büyük ihtimalle gördüğünüz veriler de yanlış. Aida64 ile de bakın değerlere.
Hemen bakıp dönüş yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…