Anakart üzerindeki PCIe PWR1 güç girişi ne işe yarar?

WhoWalksAlone

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Herkese merhaba!

Yakın zamanda bir sistem toplamaya karar verdim. Intel bir sistem toplayacağım için anakart tercihimi MSI Z590 GAMING Carbon Wi-Fi ya da MSI Z590 GAMING Edge Wi-Fi'dan yana kullanmaya karar verdim. Anakartları incelediğimde daha önce ilgili modeller üzerinde açtığım bir konu bulunan ancak yanıt alamadığım bir türde girişinin bulunduğunu gördüm. Normal ATX ve CPU güç girişlerinin dışında anakartın en alt bölümünde başlıkta da okuyabileceğiniz gibi PCIe PWR1 diye 8 pinlik bir güç girişi bulunuyor. Bu güç girişinin ne işe yaradığını, gerekli olup olmadığını bir türlü anlayamadım. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa ve burada beni ve diğer okuyanları bilgilendirebilirse sevinirim. Aşağıda bu durumla ilgili anakart modelleri özelinde açmış olduğum konuyu bırakıyorum. Eğer detaylı bir şekilde ilgili anakart modellerinin dokümanlarına ulaşarak kendiniz görmek istiyorsanız aşağıdaki konuya giderek orada vermiş olduğum bağlantıya da bakabilirsiniz.

MSI Z590 Gaming Edge Wifi PCIE Pwr1 girişi gerekli mi?

Son olarak belirtmek isterim ki, bu tür bir güç girişini (ekstra bir PCIe güç girişi daha) üst seviye PSU modellerinde görebiliyoruz. Eğer gerekli bir giriş ise üst seviye bir PSU almak gerekecek.

Teşekkür ederim şimdiden herkese.

Anladığım kadarıyla birden fazla GPU takmak istediğinizde ek güç beslemesi sağlıyormuş. Tek ekran kartı takacaksanız bu portu doldurmanıza gerek yok.
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ediyorum.

Bu bilgiyi edindiğiniz kaynağı paylaşabilirseniz çok sevinirim. Zira ben yaptığım araştırma sonucunda bu bilgiye rastlayamamıştım.

Tekrar teşekkür ederim.

Bu bilgiyi edindiğiniz kaynağı paylaşabilirseniz çok sevinirim. Zira ben yaptığım araştırma sonucunda bu bilgiye rastlayamamıştım.
Reddit'te bir kullanıcının sorusu üzerine buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Reddit'te bir kullanıcının sorusu üzerine buldum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanıtınız için teşekkür ederim. İlgili link içerisinde soru sahibi monitöründe görüntü alamadığını söylese de sanırım ekran kartını direk anakart üstünden beslediği için. Ya da ben öyle anladım en azından. Sanırım gerekli değil gibi düşünerek normal bir PSU'dan yana ilerleyebilirim.

Son olarak kesin ve net bir bilgisi olan, durumu teknik bir dökümantasyon ya da tecrübe ile besleyebilecek bir kişi varsa onların da bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı