Anakart üzerindeki reset tuşunu BIOS sıfırlama olarak ayarlamak mümkün mü?

X870 Aorus Pro ice kullanıyorum. Anakart üzerinde ki reset tuşunu, BIOS sıfırlama olarak ayarlayabilir miyiz?

Aslında evet
Benim anakartda BIOS sıfırlamak için pili çıkartmak yerine 2 pin var tornavida ile birbirini değdirince BIOS sıfırlanıyor.
Yani kasada bulunan reset tuşunun kablosunu yerinden çıkartıp (eğer varsa bahsettiğim pinler) sıfırlama pinine takarsan reset tuşuna bastığında BIOS sıfırlanacaktir.

Anakarttan reset tuşuna kablo çekmeden mümkün değil.

Aslında evet.
Benim anakartda BIOS sıfırlamak için pili çıkartmak yerine 2 pin var tornavida ile birbirini değdirince BIOS sıfırlanıyor.
Yani kasada bulunan reset tuşunun kablosunu yerinden çıkartıp (eğer varsa bahsettiğim pinler) sıfırlama pinine takarsan reset tuşuna bastığında BIOS sıfırlanacaktir.

Hocalarım, anakart üzerinde ki reset tuşundan bahsediyorum. Kasa üzerinde ki değil. Birkaç yerde BIOS üzerinden ayarlanabileceği yazıyordu.

Hocalarım, anakart üzerinde ki reset tuşundan bahsediyorum. Kasa üzerinde ki değil. Birkaç yerde BIOS üzerinden ayarlanabileceği yazıyordu.
Anakart üzerinde-içinde reset tuşu var ise onun tek işlevi zaten BIOS sıfırlamak= resetlemek.
Ayarlamanız gerekmez ki..
Gene yanlış mı anladık?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı