Anakart Üzerindeki RGB LED Kırıldı

Arda Anıl

Megapat
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar,
Anakartım üzerinde bulunan RGB LED'lerden bir tanesi kopmuş. PSU arızalı olduğu için servise göndermiştim. Bu sırada da genel bir temizlik yapayım dedim. Anakartı söktüm ve o sırada Anakartın arkadasında bulunan RGB LED'lerden bir tanesini kopmuş ve yamuk bir şekilde durduğunu fark ettim. Ben de biraz oynayınca hemen kopup, tamamen anakarttan ayrıldı. O bölge de yaklaşık 12-13 LED var ve bir tanesi koptu gitti. Geri lehimlemek kötü sonuçlar doğurabilir diye hiç bulaşmadım. Ama bu LED acaba bir soruna yol açar mı?

Ve bu olaydan sonra aklıma PSU sorunum geldi. PSU çok ısınıyor, yanık kokusu geliyor diye servise göndermiştim. Acaba bu LED kopmuş olduğu için kısa devre yapar ve PSU'yu ısıtmış olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok, anakartım servise hiç gitmedi. Ya ben daha önce kırdım, ya çıkartırken ya da geldiğinde kırıktı. Onun farkında değilim.

Sormak istediğim şey acaba o led bir sıkıntı yaratır mı? Led’in olmaması yani...

Yok, anakartım servise hiç gitmedi. Ya ben daha önce kırdım, ya çıkartırken ya da geldiğinde kırıktı. Onun farkında değilim.

Sormak istediğim şey acaba o led bir sıkıntı yaratır mı? Led’in olmaması yani...
PC çalışıyorsa bişey olmaz ban yedim bu arada cevap yazamadım kusura bakma o LED HDD çalışıp çalışmadığını işte ıvır zıvır değilde PC nereleri çalıştığını gösterir o kadar.

PC çalışıyorsa bişey olmaz ban yedim bu arada cevap yazamadım kusura bakma o LED HDD çalışıp çalışmadığını işte değilde PC nereleri çalıştığını gösterir o kadar.
O LED'ler 4 veya 5 tane oluyor. Sizin bahsettiğiniz DEBUG LED'i Konu sahibi 12-13 tane LED var diyor. Sanırım üst seviye bir anakart, üst seviye anakartlarda RGB ışık oluyor.

O LED'ler 4 veya 5 tane oluyor. Sizin bahsettiğiniz DEBUG LED'i Konu sahibi 12-13 tane LED var diyor. Sanırım üst seviye bir anakart, üst seviye anakartlarda RGB ışık oluyor.

Evet evet bahsettiğim anakart üzerindeki RGB ledler. Bir işe yaradıkları yok. Sadece şekil amaçlı. Anakartım ise MSI Z370 Gaming Pro Carbon, imzamda yer alıyordu aslında :) PSU henüz servisten gelmediği için anakarta güç veremedim...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı