Anakart USB 3.1 gen2 Type-A'dan kaç amper güç alınabilir?

bugradmr

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, masamın arkasında LED döşedim. SP110e kontrolcüm var. Şimdiye kadar prizli adaptör ile kullanıyordum. Bu adaptörü söküp onun yerine USB'den 2.1mm DC jak alıp o şekilde kullanmak istiyorum, bu mümkün mü? Birçok kişi amperin düşük olduğu için LED'lerin yanmayacağından bahsediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam yerinizde olsam PC'ye bağlamazdım. Anakarta sorun yaratabilir. Bende USB'li LED olduğu halde bağlamıyorum ayrı bir 3'lü priz aldım üzerinde USB girişi olan oradan bağlıyorum ne olur ne olmaz.

Ledlerin 12v ise çalıştıramazsın. Fakat 5v olarak güç çekiyorsa sorunsuz çalışır, telaşlanmanı gerektirecek bir şey yok. Ben molex kabloya 12v led bağladım yıllardır tıkır tıkır.

PS'den bir çıkış al PC daha güvenli olur hatta ARGB desteği varsa girişi oraya yap PC açıldımı oda açılsın.

PSU üzerindeki kablolardan 12v, 5V ve 3.3v alabiliyorsun hocam 12v sarı 5V yanlış hatırlamıyorsam kırmızı olacaktı kırmızı + siyah - bağlarsan 5V alırsın sorunsuz çalışır. Ledlerin 12v ise sarı siyah kullanacaksın. Kabloların hepsi siyah olsa bile standarttır sokete göre ayırt edebilirsin hocam.

Anakartta 4 pin varsa ve volt değeri uyuyorsa direkt anakarta takabilirsiniz.

Ledlerin 12v ise çalıştıramazsın. Fakat 5v olarak güç çekiyorsa sorunsuz çalışır, telaşlanmanı gerektirecek bir şey yok. Ben molex kabloya 12v led bağladım yıllardır tıkır tıkır.
Ben de oto amfi bağladım şıkır şıkır çalışıyor. (PSU Frisby)

Anakartımda ARGB soketi var ama zaten kasamın içinde de RGB şerit var ikisini aynı anda besleyebilir mi emin olamadım.

LED'lerin 12v ise çalıştıramazsın. Fakat 5V olarak güç çekiyorsa sorunsuz çalışır, telaşlanmanı gerektirecek bir şey yok. Ben Molex kabloya 12v LED bağladım yıllardır tıkır tıkır.

Hocam ben bir LED aldım

Bu ürünü masaya bağlayıp USB'den taktım 1.5 ay sonra kendi kapanıp veya kendi açılmaya.

Sonra da kendi renk değiştirmeye başladı. Kumanda pilini söksem de oluyor. Aldığım yere söyledim yeni yolladılar sıfır. Bunu söküp onu taktım daha ilk gün yine kendi kapanıp rastgele açılmaya başladı

Normal USB ile denedim.
Telefon adaptorü takıp prize taktım denedim.
Direk USB girişli prizde denedim yok.

Bunlar direk bozuk mu? Yoksa bilmediğim bir şey mi var?

Bana şöyle iyi parlaklığı yüksek bir şey önerir misin 500'ye kadar.

Bunlar USB ile çalıştığı için en fazla 5v tek çipli oluyor. Yüksek bir güç istiyorsan 12v 3çip modellerden alman gerekiyor. Bozulmalarının sebebi kontrolcü kalitesizliği yüzündendir. Yani ürünü 4.5$ alıyorsunuz. Bunun içinde lojistiği, kumanda, kontrolcü ve 5 mt led varsa illa bir bit yeniği olacaktır. Doğrudan sana önereceğim bir model yok maalesef. Ben de eskiden kalma 3 çipli 5050 smd şerit led vardı. Doğrudan tek renk molexe bağladım. Bir kontrolcü alıp deneyeceğim yakında bakalım ne sonuç verecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…