Merhaba arkadaşlar. Sıkıntısız şekilde çalışan bilgisayarımda anakart ve işlemci değiştirdim. Yük altında restart atıyor. Bazen masaüstünde bile attığı oluyor. Oyunlarda neredeyse hemen kapanıyor. İşlemci 70, ekran kartı 65 derece civarında. Memtest yaptım problem yok. Prime95 yaptım işlemci 100 dereceyi gördü ama yinede sorun çıkmadı. Ekran kartsız kullandım yine oldu. Format attım çözülmedi hatta Windows update yaparken bile kapanıp açıldığı oldu. Mavi ekran vermiyor direk reboot oluyor. Sorun güç kaynağı olabilir fakat eski sistemde sıkıntısız çalışan PSU bir anda bozulabilir mi mantıklı gelmedi bana. 750W Evga platinium (2016 da aldım) kullanıyorum. İşin tuhaf tarafı bilgisayarcıya götürdüm 3 saat sıkıntısız çalıştı. Voltajdan falan olabilir sıkıntı dedi. Başka evde denedim yine oldu. Topraklamalı priz de kullanıyorum. Ayrıca şunu belirteyim ilk başlarda BIOS'ta ve güvenli modda bile kapanıp yeniden başlıyordu ve boot loopa giriyordu fişi çekip taktığımda boot loop bitiyordu. Parçaları söküp bir daha taktım bu sorun bitti fakat yazdıklarım devam ediyor. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. İşlemci 9700k, anakart Z390 Aorus Pro.
Olay Görüntüleyicisine girdiğimde bu şekilde gösteriyor:
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
Yardımcı olabilecek yok mu?
Çözüldü arkadaşlar sorun güç kaynağındaymış.
Olay Görüntüleyicisine girdiğimde bu şekilde gösteriyor:
[ Name] | Microsoft-Windows-Kernel-Power |
EventID | 41 |
Version | 6 |
Level | 1 |
Task | 63 |
Keywords | 0x8000400000000002 |
BugcheckCode 0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
Yardımcı olabilecek yok mu?
Çözüldü arkadaşlar sorun güç kaynağındaymış.
Son düzenleme: