Anakart ve işlemci değişimi sonrası Windows boot hatası

pullmeunder

Kilopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi günler dilerim, dün anakart ve işlemcide yükseltme yaptım. Yaptığım yükseltmeyi aşağıya bırakıyorum belki yardımcı olur ve sonra konuya gireceğim.

Öncesi:
  • Anakart: MSI B450M Bazooka.
  • İşlemci: Ryzen 5 3600X.
Sonrası:
  • Anakart: MSI Pro B650s Wi-Fi
  • İşlemci: Ryzen 5 7600X.
Parçaları birleştirdikten sonra test amaçlı bilgisayarı açtım ve ilk başta EZ Debug LED'lerde CPU kırmızı ışığı aldım. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra bu sıkıntı çözüldü ve beni direkt BIOS'a yönlendirdi. Enteresan gelmesiyle birlikte boot menu üzerinden SSD'mi seçerek Windows'u başlatmayı uygun gördüm ve denedikten sonra başlangıcı böyle olan bir hata ile karşı karşıya geldim:

"Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause of the problem"

Bir takım çözümler deneyerek çuvallamadan önce fikrinize danışmak istedim ki aşağıda belirttiğim detayların önlemini alabilir miyim veya bu konu hakkında bir şey yapabilir miyim diye öğrenmek istiyorum:
  • Data kaybetmeden USB bellek ile Windows kurtarabilir miyim?
  • Data kaybetmeden SSD üzerindeki dataları başka bir bilgisayar yardımı olmadan kurtarma şansım ne kadar yüksek?
  • Eğer data kaybedeceksem bile Secure Erase hatası aldığım bir SSD'ye tekrar nasıl Windows kuracağım?
Kullandığım işletim sistemi Windows 11'di. Yardımlarınızı bekliyorum ve teşekkür ediyorum.

Anakart değişiminden sonra sıfırdan Windows kurmak en sağlıklısıdır.
İçinde Windows olan ve Secure Erase yapamadığım bir M2'nin üstüne nasıl tekrardan Windows kurabiliyorum bir bilginiz var mı? Direkt Windows yükleme USB'sini boot etsem orada bununla alakalı bir seçenek var mı? Şu an işte olduğum için çok kurcalayamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı