Anakart ve işlemci neye göre seçilir?

Kingston 8 GB 1333MHZ DDR3 RAM KVR1333D3N9/8G. Ama anakart ve işlemci eski olduğu için (bilgisayarcının dediğine göre) RAM'i desteklemiyormuş bu yüzden en fazla 4 GB kullanılabilirmiş. Şimdi ben para biriktirip anakart ve işlemci almak istiyorum ama neye göre seçeceğimi bilmiyorum. İnternette çok karışık anlatılmış. Yardımcı olur musunuz acaba veya tavsiye eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız nedir? Yeni anakart alacağınızdan dolayı yeni RAM de satın almanız gerekli. Bütçe, kullandığınız ekran kartı ve kullanım amacınıza göre seçilir.

ATI Radeon HD 4300/4500 Series ama şey sorucam şimdi benim bu aldığım ram boşa mı gidecek anakart ve işlemciyi ramle uyumlu bir şey alsak almıyor mu?

ATI Radeon HD 4300/4500 Series ama şey sorucam şimdi benim bu aldığım ram boşa mı gidecek anakart ve işlemciyi ramle uyumlu bir şey alsak almıyor mu?
DDR3 anakart alabilirsiniz. O da eski nesil olduğu için mantıklı değil
Sistemi RAM'e göre kurmak saçma olur.

Anakart İşlemciye göre Ram da anakarta göre Maksimum Ram GB'da Anakartın Maksimum Desteklediği miktara göre seçilir. Anakartının Modelini gönderir misin

Sırasını nasıl gitmeliyim peki teker teker ekran kartı,anakart,işlemci,ram için?
Peki ekran kartı,ram,işlemci ve anakart sırasını nasıl yapıyım hangi sıraya göre alıyım? Bu arada oyun oynamak için alacağım bütün bu parçaları söyleyeyim.

Son düzenleme:
Sırasını nasıl gitmeliyim peki teker teker ekran kartı,anakart,işlemci,ram için?
Hocam işlemci alacaksanız hangi markadan alacağınızı belirlemek ile başlayın mesela 2. nesil bir ryzen işlemci almak istediniz. AM4 soketli bir işlemci AM4 soketli bir anakart almanız gerekecek. A320 B450 gibi anakart modelleri var bu sokette. Bu sefer de A320 anakart alırsanız BIOS güncellemesi olmadan çalışmayacak ve bu güncellemeyi ya aldığınız firmaya ya servise ya da elinde 1. nesil Ryzen işlemci olan birine yaptırmanız gerekecek. Bir sonraki adım Anakart ve işlemcinizin desteklediği max mhz değerine göre RAM seçimi olacak. Mesela B450 anakart aldım 2666mhz destekliyor. Ve DDR4 RAM slotu var. DDR4 2666mhz bir RAM alacaksınız. Ekran kartını Upgrade edecekseniz bu sefer de ekran kartı + işlemci kombinasyonunda darboğaz kontrolü yapacaksınız. Darboğaz yoksa bu sefer sistemin güç gereksinimine göre bir PSU almanız gerekecek Fazlasıyla karışık ve zor. Eğer bilginiz yoksa bütçe belirtmeniz durumunda yardımcı olabilirim

Sistem işlemci ve ekran kartı üzerine kurulur genelde.
Oyun bilgisayarı ise önce ekran kartı seçilir. Sonra o ekran kartını besleyecek işlemci. Sonra işlemciye uygun anakart bellek ve güç kaynağı. Depolama bütçeye göre SSD ya da HDD olarak tercih edilir. En son kasa anakart boyutuna göre seçilir.
Önce bilgisayarın amacını bilmek lazım.
Elinizdeki ekran kartına göre bakarsak internette gezinme bilgisayarı diye tahmin ediyorum.
Elinizde tam olarak hangi parçalar var ise ona göre bir sistem çıkartmaya çalışalım.
Elinizde bulunan bütün bileşenlerin listesini yazın buraya ondan sonra ne gerekli belli olur.

Bilgisayarcı ekran kartı,anakart ve işlemciyi 500 TL`ye ayarlıyacakmış büyük ihtimalle çok eski bir şey yoksa inanmıyorum o kadar ucuz olacağına sizce?

Bilgisayarcı ekran kartı,anakart ve işlemciyi 500 TL`ye ayarlıyacakmış büyük ihtimalle çok eski bir şey yoksa inanmıyorum o kadar ucuz olacağına sizce?
Aynen çok eski işe yaramaz bir şeydir bütçe söyleyin yardımcı olayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…