Anakart ve işlemci önerisi

MrMercanus

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selamlar. Yakın zamanda sistemimi güncelleme kararı aldım ve kendime bir RTX 2060 6 GB OC versiyonlu bir ekran kartı çektim. Ve işlemciyide değişmek istiyorum fakat anakartım H110mk olduğu için Max i7 7700 alabiliyorum. Bu yüzdende anakartıda değiştirme kararı aldım. Aklımdaki işlemciler Ryzen 5 5600 veya 3600. sizce X serisi mi almalıyım (farkları ne bilmiyorum) ve ikinci el almayı düşündüm anakart ve işlemciyi. İkinci el anakart alınır mı? Hangi anakartı almalıyım? Bilgisayarı oyun için kullanıyorum. 2x8GB RAM'im ve 2X SATA SSD'im var. Belirttiğim bütçe hem işlemci hem anakart için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 2. el anakart almanıza hiç gerek yok. Zaten çok bir fiyat oynamıyor. 200-300 TL için 2.ele bulaşmaya gerek yok. İşlemci konusuna gelecek olursak şahsen ben 5600 tercih ederdim. Fiyat farkını göz önüne almazsan çok büyük fark var. Sadece performans olarak düşünme birisinin daha yeni olması bile avantaj. Şunu da ekleyeyim X serisi alabiliyorsan performans için iyi olur L3 önbelleği 2 katına çıkıyor. Bu oyunlarda gözle görülür fark yaratır.

(5600 5600X farkı) anakartı ne için kullanıcağınıza göre değişir hocam. 4 RAM slotlu alabilirsiniz ama bütçe daha fazla olur, ikinci el için bir şey söylenmesi zor ama şu an arkadaşıma 2. el sistem topluyoruz. Bir sorun çıkmadı tabii ki sorun çıkmayacak diye bir şey yok, ama garanti ve hizmet farkı gibi olayların olabileceğini unutmayın. Çok bütçe harcamak istemezseniz giriş seviye kartlara bakabilirsiniz. Bende 5600 kullanıyorum güzel işlemci A520M k V2 (Gigabyte) kullanıyorum şu anlık bir sorunum yok. (not: Ryzen 5 5600 stock fan ile soğuması zor işlemci yanında kule tipi soğutucu almanızı tavsiye ederim stock fanla GoW gibi oyunlarda 80 derece görüyordum şu an 70 dereceyi geçmiyor bunu da bilerek düşünün derim)

X serilerinde L3 önbelliği değişmiyor sadece frekansı daha yüksek oluyor o yüzden performansda çok büyük bir etkisi olmuyor.

İkinci el anakartı ne kadara bulduğunuza bağlı 2.5k sıfır anakart alabilirsiniz. İşlemci olarak da 5600 çok daha iyi olacaktır. Tabii bütçe yetiyorsa AM5 li bir sisteme de geçebilirsiniz.

Son düzenleme:
Doğru diyorsunuz hocam aklımda öyle kalmış 5500 ile 5600 arasında olsaydı dediğim doğru olurdu. Düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…