Anakart ve işlemci tavsiyesi

Nuttertoolz

Hectopat
Halihazırda DDR3 sistemim var. Anakart sıkıntılı biraz yaptırmak yerine yeni sistem için önerilerinizi bekliyorum. İkinci el olarak toplıyabileceğim sistem tavsiyesi lazım. Önceden sistemi değiştirmeyi düşündüğüm için RAM'leri yükseltmedim. Kullanım amacım sadece LoL Valorant vs.

Elimdeki parçalar: 750W PSU-R7 265'ekran kartı-4 GB DDR3 RAM.

Bütçem anakart+işlemci için 600TL.

MSI A320M-A Pro bu anakart 250 TL buldum alınır mı mesela? 350TL işlemciye kalıyor.

A320M alırsanız RAM de almanız gerekli,
Yine elinizdeki parçalar gibi bir şey alabilirsiniz.

Elimdeki RAM Kingston rahatça 150ye satabiliyorum 8 GB DDR4 RAM 300 liraya bulabilirim RAM'ler sıkıntı olmaz yani. Anakart ve işlemciyi 600'e bulabilirsem yeter bana.

Bu sistem 550 etmez bence pahalı.

Hocalarım siz en azından şu sokette anakart al ucuz işlemciler uyar derseniz ben ona yakın bir şey bakarım. Çünkü AMD anakartlar işlemcilerden hiç anlamıyorum hangi soketi alayım ki ucuz işlemci takabileyim ona göre yazacağınız özellikte arama yapacağım. Mesela AM4 sokete ucuz bir işlemci takabilir miyim?

Anakart alınabilir fakat RAM'leri degiştirmen gerekir çünkü o anakart DDR4 ama senin RAM'lerin DDR3 uymaz yani sana tavsiyem şudur;
RAM'leri satman.
Ekran kartını satman

250 TL bulduğun anakartı alıp

Yanına da ikinci el ya da sıfır APU bir işlemci alman daha iyi olur sadece Valorant ve LoL oynuyorum dediğin için yani ayrıdan ekran kartı almana gerek kalmayacak.(Ryzen 3 2200G ya da Ryzen 5 3400G örnek olarak işlemci için)

16 GB çift modül DDR4 RAM de aldın mı sistemin hazırdır. Benim tavsiyem bu şekilde.

DDR4 bir sistem istiyorsunuz ve anakart + işlemciyi 600 TL istiyorsunuz. Maalesef öyle bir dünya yok.
İkinci el olarak ama
Anakart alınabilir fakat RAM'leri degiştirmen gerekir çünkü o anakart DDR4 ama senin RAM'lerin DDR3 uymaz yani sana tavsiyem şudur;
RAM'leri satman.
Ekran kartını satman.

250 TL bulduğun anakartı alıp.

Yanına da ikinci el ya da sıfır APU bir işlemci alman daha iyi olur sadece Valorant ve LoL oynuyorum dediğin için yani ayrıdan ekran kartı almana gerek kalmayacak.(Ryzen 3 2200G ya da Ryzen 5 3400G örnek olarak işlemci için)

16 GB çift modül DDR4 RAM de aldın mı sistemin hazırdır. Benim tavsiyem bu şekilde.

Peki Ryzen 3 2200G mesela ne kadar performans verir R7 265'e göre?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı