Tabii, zaten bir seri, nesil olarak ilerledikçe gücü artıyor.
Ben öyle olduğunu bilmiyordum. Şu an alacağım tüm parçaların hepsini alacak bütçem yok zaten dediğim gibi PC kullanıyorum amacım PC'yi yavaş yavaş güncellemek PC'deki tek yeni parça ekran kartı diğer tüm parçalar çok eski ve gürültülü uğultulu düzgün çalışmıyor bende yavaş yavaş güzel çok da pahalı olmayacak bir şekilde almayı planlıyorum ilk olarak anakart SSD ve RAM almak istiyorum bunun taksiti bitince işlemci almayı düşünüyorum tabii pek bileşenlerden anlamadığım için seni daralıyorum böyle kusura bakma olur mu sende haklısın sürekli şu nasıl bu nasıl deyip şişirdim kafanı.
İlk işlemciyi ve anakartı al. İlk anakartı alıp sona işlemciyi saklarsan, işlemci alana kadar eskiyi kullanamazsın zaten. 12 13 bin bütçe ile en mantıklısı aşağıdaki oluyor.
Intel i5-13400F On Çekirdek 2.50 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i5-13400F On Çekirdek 2.50 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i5-13400F On Çekirdek 2.50 GHz İşlemci özelliklerini incele, 5.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Asus Prime B660M-K D4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime B660M-K D4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime B660M-K D4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 3.399,08 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
NZXT C750 Bronze PA-7B1BB-EU 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz NZXT C750 Bronze PA-7B1BB-EU 750 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! NZXT C750 Bronze PA-7B1BB-EU 750 W Power Supply özelliklerini incele, 3.389,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bütçemi çok zorlamak istemiyorum dersen, anakart ve güç kaynağı olarak aşağıdakini al. 550W, 3060 için yeterli olur fakat gelecekte aldığın ekran kartını, modeline bağlı olarak kaldırmayabilir. Örneğin RTX 4070 takarsan kurtarıyor yine.
Asus Prime H610M-K D4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime H610M-K D4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime H610M-K D4 Intel LGA1700 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 2.840,46 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Mağazadan alabiliyorsan bu.
NZXT C550 550W 80+ Bronze Yari Modüler 120mm Fanli PSU | ITOPYA
NZXT C550 550W 80+ Bronze Yari Modüler 120mm Fanli PSU En iyi fiyat seçenekleri ile PA-5B1BB-EU ITOPYA'dawww.itopya.com
Yoksa bu.
FSP H3-550 550 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz FSP H3-550 550 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! FSP H3-550 550 W Power Supply özelliklerini incele, 1.399,32 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Kanka aynı hesaba gelmiyor mu ama? Şu an mesela bana söylediğin anakartı alsam şu an takacağım işlemciyi daha sonra neden takamıyorum ki aynı anakart aynı işlemci ama?
Gerçi eski bileşenlerin duruyor. Yeni aldıklarını takmaz, işlemci gelince toplu halledersin
Yok takmayacağım hepsini aldığımda takarım.kanka ismin nedir İstanbul da mısın? Kaç gündür konuşuyoruz hiç sormadım.
Hakan ben, İstanbul'da değilim ne yazık ki. Memnun oldum.
Moderatörler gereksiz mesajı basacak muhtemelen
Bende metin memnun oldum.
@nexpugnable
Kardeşim sen bana anakarat işlemci tavsiyesi ver anakartı alacağım ben çünkü.
i5 işlemci almaya karar verdim ama biraz iyi bir anakart seçelim ileride istersem i7'ye anakaart ve başka bileşen değişimi yapmaya gerek kalmadan değiştirebileyim.
H610 da alsan 13. nesil ile aynı soketi kullanıyor. Sıkıntı olmaz yani. Yukarıda yolladım parçaları ya zaten
H610 da alsan 13. nesil ile aynı soketi kullanıyor. Sıkıntı olmaz yani. Yukarıda yolladım parçaları ya zaten