Anakart ve işlemci yükseltmesi sonrası bilgisayar açılmıyor

Ardones

Megapat
Daha fazla  
RAM
Gskill 8gb 3000mhz
SSD veya HDD modeli
Kioxia ve WD
Ekran kartı
Gtx 960 4Gb
Anakart
Asus prime b550m-k
İşlemci
Amd ryzen 5 5600x
Merhaba.
i3 6100 ve H110M anakartım vardı bunları yükseltmek için Ryzen 5 5600X ve ASUS Prime B550M-K anakart aldım.
Kasaya montaj ettim ve bağlantılarını sağladım daha sonradan güç verdiğimde milisaniyelik kasa içerisinde ışıklanma oluyor ve kapanıyor.
Sebebi ne olabilir? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
B550M-K BIOS eski ise 5600-5600X desteklemez BIOS güncellemesi şart, ayrıca bu anakartı çok aradınız mı? Fiyatına göre daha kötüsünü bulmanız imkansız gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
B550M-K BIOS eski ise 5600-5600X desteklemez BIOS güncellemesi şart, ayrıca bu anakartı çok aradınız mı? Fiyatına göre daha kötüsünü bulmanız imkansız gibi
B550 serisi zaten 5.nesille beraber çıktı BIOS güncellemesi olmadan destekliyor. O sizin dediğiniz B450 chipsette geçerli.

B550 serisi zaten 5.nesille beraber çıktı BIOS güncellemesi olmadan destekliyor. O sizin dediğiniz B450 chipsette geçerli.
Bildiğin bişey yok! hepsiburada.com da b550m-k sayfasına git bir iki yorum oku bari.. Hı bunu ben nerden biliyorum hem biraz donanım vs bilgim var hem B550m-k anakart bende var eski işlemci ile bios güncelleyip 5600-5600x takan yüzlerce insan var. hı güncel biosla gelir o başka bişey o zaman sorunu başka yerde ararsın.

B550M-K BIOS eski ise 5600-5600X desteklemez BIOS güncellemesi şart, ayrıca bu anakartı çok aradınız mı? Fiyatına göre daha kötüsünü bulmanız imkansız gibi.
Eğer ki bios güncellemesi yapılmadan takılsaydı ve birbirlerine uymuyor olsalardı güç verince görüntü videodaki gibi mi olurdu?

Eğer ki bios güncellemesi yapılmadan takılsaydı ve birbirlerine uymuyor olsalardı güç verince görüntü videodaki gibi mi olurdu?
Ben sadece ilk mesajı okudum ve benim anakartla birebir aynı asus b550m-k ve bu anakartın biosu eski ise 5600 çalışmıyor. önemli olan sizin b550 kartların 5000 serisi işlemcileri sıkıntısız çalıştıracağını söylemeniz ben böyle birşey yok diyorum ki gerçekte bu. belki arkadaşın biosu yeni olabilir sorun başka yerdedir o ayrı bir konu

Satıcıya sordum biosların güncel şekilde yollandığını söyledi. Muhtemelen sorun başka yerde.

Kasanın arka tarafındaki PSU anahtarı kapalı olmasın fanlar dönmediği için büyük ihtimal PSU veya kasanın arkasındaki güç girişlerinde sorun.

Arkadaşım BIOS güncellemek sistemin stabilitesi için zorunlu bir şey zaten. Boş duyar kasıyorsun. Bu AMD için hep böyleydi 3.nesil için de geçerliydi BIOS updateler. Yeni nesil işlemcilerle uyumluluk bu updateler ile sağlanır. Her anakartta bu şekilde.

Son düzenleme:
PSU kaç volt.

Belki de anakartın işlemcinizi desteklemesi için BIOS güncellemesi yapmanız gerekiyordur (emin değilim).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…