Anakart ve Monitör Görüntü Çıkışları Aynı mı Olmalı?

Kuraiseba

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F
ASUS Prime B650M-R
ASUS DUAL GeForce RTX 4070 EVO OC 12GB
KLEVV Cras XR5 RGB 32GB (2x16GB) 6200MHz CL32
LEXAR NQ790 1TB NVMe PCIe Gen4 x4 Okuma 7000MB – Yazma 6000MB M.2 SSD
Thermalright Assassin King 120 SE
Arkadaşlar kendime bir sistem toplamaya çalışıyorum. Toplarken anakart ve monitörlerde DVI, HDMI gibi çıkışların olduğunu gördüm. Bunlar ne işe yarıyor ? Bu çıkışların monitör ve anakartta aynı olması gerekli midir ? Yani Anakartta HDMI ve DVI çıkışları varsa monitörde de HDMI ve DVI çıkışları olmak zorunda mıdır ? Farklı olursa bir sıkıntı olur mu ? Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Mesela ben kendi sistemime bu monitörü ViewSonic 21.5" VX2257-MHD 1920x1080 2ms HDMI / DP / VGA FULL HD FreeSync Gaming LED Monitör - Bilgisayar Bileşenleri ve bu anakartı Asus H110M-A Intel H110 2133MHz DDR4 mATX Anakart almayı planlıyorum. Montaj sırasında herhangi bir sıkıntı çıkarır mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici bir ekran kartı alacaksanız anakartla meşgul olmanıza gerek olmayacak. Yalnız yeni çıkan ekran kartlarının bir kısmında VGA desteği yok. Eski bir monitörünüz varsa yenilemek durumunda kalabilirsiniz. Onboard grafik kartı kullanacaksanız (anakart üzerinde var ise) HDMI ve VGA slotları üzerinden bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…