Anakart ve PSU seçimi nasıl neye göre olmalı?

tugrulerb23

Femtopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar, ben Vatan'dan PC topluyorum. Toplayacağım PC'de işlemci olarak: Ryzen 5 3500X, ekran kartı olarak: 1660S, SSD olarak: Crucial 480 GB BX500, RAM: G.Skill 16 GB 2x8 Sniper X orman kamuflaj DDR4, monitör: ASUS 24 inç 1ms 75 Hz VP248QG alacağım. Fakat PSU ve anakartı neye göre seçeceğim? Bütçem montiörle birlikte 7.5 8K olacak, PSU ve anakart tavsiyelerini bekliyorum.

Anakart işlemciye göre seçilmeli, PSU sistem ve bütçeye göre.

PSU ve anakart için bütçeniz ne kadar?

Bu arada BX500 SSD önermem, sıcaklık sorunu var.

Belirli bir bütçem yok ama sisteme uygun olması yeterlidir ne çok ucuz ne de çok pahalı.

Vatan üzerinden alınması şart sanırım.

Normalde bu sistem için 500W yeterli, ama belki ileride sistemi güncellemek istersiniz:

Anakart olarak şunu öneririm, Vatan üzerinde aşırı pahalıymış:

Mallesef Vatan biraz pahalı ama sisteme bir 6 7 sene boyunca bir ek almayacağım biraz fazla değil mi 750W?

8230 TL.

Sistemin Vatan'dan olacağını görmemişim, özür dilerim.

8K ve Vatan'dan demiş. Hem internetteki en ucuz fiyatları atmışsınız, hem de 8K'yı geçmiş.

Ben birazdan sizin için toplamaya çalışacağım. Ayrıca @RPM Crucial SSD'ler de ısınma sorunu çok az olan istisnalar hariç yok artık.

Vatan'da olanlar dahilinde anakaratı B450 seçtim PSU işimi görür gibi sistemi böyle yapacağım büyük ihtimalle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…