Anakart ve PSU'da coil whine var

EnEsFc161

Decapat
Daha fazla  
İtopya'dan bu ayın başlarında hazır sistem aldım. Sistemde Gigabyte 7700 XT, R5 7600, FSP Hydro k Pro PSU var. Aldığım günden beri bu coil whine sorunu var. Sorun hem PSU hem anakartta var. PSU'dan bir cızırtı geliyor ve ekran kartına coil whine yaptırıyor. PCI-e kablo mu sıkıntılı artık bilmiyorum ama sıkıntısız olan eski ekran kartımı bu sisteme takınca coil whine yaptırıyor. Anakartta da arka kapağı sökünce işlemcinin oradan bir cızırtı geliyor. VRM'ler mi yapıyor bilemiyorum. Anakart da bu sesi çıkarabilecek tek kısım vrmler midir yoksa başka yerlere bakmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı ekran kartına coil while yaptırmaz. Sanıyorum ki hem güç kaynağında hem de ekran kartında var. Sadece ses çıkarır. Sorun yaşamazsın.
Benimde hem ekran kartımda hem de güç kaynağımda bu ses mevcut.

Yeni çoğu GPU'da CW var yükteyken duyarsın. Ses harici bir zararı olmaz. Aşırı fazlaysa bile değişmeleri çok zor. Anakartta bildiğim kadarıyla CW olmuyor ama bilen varsa yardım edebilir.

Yeni çoğu GPU'da CW var yükteyken duyarsın. Ses harici bir zararı olmaz. Aşırı fazlaysa bile değişmeleri çok zor. Anakartta bildiğim kadarıyla CW olmuyor ama bilen varsa yardım edebilir.
Anormal derecede sesli değişim yapmazlarsa thh'ye kadar yolu var. Anakarttada vrm kısmında olabiliyormuş ki oluyor sanırım.

Yaptırıyor, eski sıkıntısız ekran kartımı bu sistemde kullandığımda çok gürültülü bir cw oluyor. Eski sistemime geri taktığımda sıkıntısız çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…