Anakart ve RAM seçimi

Buğra G.

Decapat
Merhaba, 2 hafta içinde anakart + işlemci + RAM alacağım. Kararsız kaldım.

İşlemci kesinlikle AMD Ryzen 5 2600 olacak. RAM'ler ise 2X8GB olacak.

Eğer anakartı ASUS B350M-A alırsam bilgisayar kasası da alabiliyorum. ASUS B450M-K alırsam kasa alamıyorum. Kasam işlevsel olarak kullanılabilir durumda, ama dış görünüş olarak eskidiğini düşünüyorum. Hava akışı da berbat diyebilirim.

RAM olarak G.Skill Sniper X 2X8GB 3000MHz CL16 Dual kit almayı düşünüyordum. Bir arkadaşımla konuştuğumda bana 2 tane Corsair Vengeance LPX 1X8GB 3000MHz CL16 single RAM almamı söyledi. Herhangi bir Dual channel çalışma problemi olur mu tereddüt ediyorum. Bir de G.Skill Sniper X RAM'ler nasıldır? Önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
b450 ile b350 arasında bir iki yazılım desteği dışında pek bir fark yok. b350+kasa daha mantıklı gözüküyor. RAM'ler ise aynı hız aynı gecikmeye sahip. Hangisi anakarta daha çok yakışıyorsa onu al.
Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim. Tavsiye edebileceğiniz hava akışı iyi olan, maksimum 450TL fiyata sahip kasa var mı? Everest, Rampage, Frisby marka kasaları tercih etmemde bir sakınca var mı? Güç kaynağı olmaması gerekli. 😊

Öncelikle öneriniz için teşekkür ederim. Tavsiye edebileceğiniz hava akışı iyi olan, maksimum 450TL fiyata sahip kasa var mı? Everest, Rampage, Frisby marka kasaları tercih etmemde bir sakınca var mı? Güç kaynağı olmaması gerekli. 😊
Kasalar ilgi alanıma giriyor denemez başkası öneride bulunursa daha iyi olur.

Kasa olarak Aerocool Rift'i öneririm. Buradanda incelemesini izleyebilirsiniz.

Eğer anakartı 2.el kullanmak isterseniz size Asus B350MK anakartımı 300 Liraya Get'li ve kargo benden olacak şekilde verebilirim. Böylece elinizde diğer parçalara ayıracağınız biraz daha para kalır. Hatta isterseniz kartın garantisi devam da ettiğinden dolayı kartı servise gönderip, sorunsuz olduğunu resmi olarak belgelettirebiliriz, içiniz ve bütçeniz rahatlar.

Kişisel önerim ise, mATX kart almamanız yönünde olacak. Parçalar birbirine fazla yakın oluyor. Hava sirkülasyonu daha az oluyor. Takacağınız GPU ve işlemci fanı boyutlarınız kısıtlanabilir.

Corsair RAM'leri arkadaşım 4'lü olarak aldı ve 1 senedir 4x8GB şeklinde kullanmakta. Gayet memnun. Ben de GSkill kullanmaktayım. Her iki RAM arasında da bir fark yok. Ucuza bulduğunuz DUAL seti oluşturun.

Öncelikle bütçeniz ne? Bütçe belirtmemişsiniz. Ayrıca kasa olarak Everest, Frisby vb. uzak dur. Hiçbirisi de kaliteli ürünler değil. Arkadaşın önerdiği Aerocool Rift'in de hava akışı sağlam değil, 340 TL'ye daha iyi kasalar var.
İşlemci: Amd Ryzen 5 2600 3.4ghz 16mb Am4 (65w) - n11.com
Anakart: Gigabyte B450m S2h Ddr4 3200mhz Am4 Anakart - n11.com
RAM (2 adet): Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram - CMK8GX4M1D3000C16 827875 Corsair | Trendyol

PSU'nuz var mı bilmiyorum, yoksa söyleyin ona göre önereyim.
Kasa önerileri:
* FSP CMT110A PSU YOK MID TOWER GAMING KASA SİYAH PENCERELİ Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
* Sharkoon TG5 USB 3.0 4xLed Fanlı Pencereli Beyaz ATX Kasa TG5-WHITE KASSHARATX000019 SHARKOON | Trendyol
* Corsair Cc-9011166-ww Spec-delta Rgb Tempered Glass Mıd-tower Atx Gamıng Case Black
* COOLER MASTER MASTERBOX MB511 MESH ÖN PANEL 3x120mm LED FANLI MidT ATXSİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
* Zalman N3 Beyaz LED Fan Çelik Mesh Panel USB 3.0 Pencereli Siyah ATX Mid-Tower Gaming Kasa - incehesap.com

Bu kasalardan birisini seçersin bütçene göre. Gidip Frisby'dir, Everest'tir, Aerocool Rift'tir alma. Umarım dediklerim yararlı olmuştur.

Öncelikle bütçeniz ne? Bütçe belirtmemişsiniz. Ayrıca kasa olarak Everest, Frisby vb. uzak dur. Hiçbirisi de kaliteli ürünler değil. Arkadaşın önerdiği Aerocool Rift'in de hava akışı sağlam değil, 340 TL'ye daha iyi kasalar var.
İşlemci: Amd Ryzen 5 2600 3.4ghz 16mb Am4 (65w) - n11.com
Anakart: Gigabyte B450m S2h Ddr4 3200mhz Am4 Anakart - n11.com
RAM (2 adet): Corsair Vengeance LPX 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram - CMK8GX4M1D3000C16 827875 Corsair | Trendyol

PSU'nuz var mı bilmiyorum, yoksa söyleyin ona göre önereyim.
Kasa önerileri:
* FSP CMT110A PSU YOK MID TOWER GAMING KASA SİYAH PENCERELİ Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
* Sharkoon TG5 USB 3.0 4xLed Fanlı Pencereli Beyaz ATX Kasa TG5-WHITE KASSHARATX000019 SHARKOON | Trendyol
* Corsair Cc-9011166-ww Spec-delta Rgb Tempered Glass Mıd-tower Atx Gamıng Case Black
* COOLER MASTER MASTERBOX MB511 MESH ÖN PANEL 3x120mm LED FANLI MidT ATXSİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
* Zalman N3 Beyaz LED Fan Çelik Mesh Panel USB 3.0 Pencereli Siyah ATX Mid-Tower Gaming Kasa - incehesap.com

Bu kasalardan birisini seçersin bütçene göre. Gidip Frisby'dir, Everest'tir, Aerocool Rift'tir alma. Umarım dediklerim yararlı olmuştur.

Kasa için bütçemi belirtmiştim. PSU'suz model istediğimi de belirtmiştim. Anakart olarak Gigabyte B450M S2H almak istemiyorum. ASUS B450M-K veya ASUS B350M-A istiyorum ama kararsız kaldığım için sordum. RAM olarak tavsiye ettiğiniz model, 2 adet single RAM şeklinde alındığı zaman Dual Channel çalışmasında problem oluşturmayacağını biliyorum ama Dual Kit RAMler önerildiği için aklıma takıldı. Sormak istedim. Kasa önerileriniz için teşekkür ederim. 😊
Eğer anakartı 2.el kullanmak isterseniz size Asus B350MK anakartımı 300 Liraya Get'li ve kargo benden olacak şekilde verebilirim. Böylece elinizde diğer parçalara ayıracağınız biraz daha para kalır. Hatta isterseniz kartın garantisi devam da ettiğinden dolayı kartı servise gönderip, sorunsuz olduğunu resmi olarak belgelettirebiliriz, içiniz ve bütçeniz rahatlar.

Kişisel önerim ise, mATX kart almamanız yönünde olacak. Parçalar birbirine fazla yakın oluyor. Hava sirkülasyonu daha az oluyor. Takacağınız GPU ve işlemci fanı boyutlarınız kısıtlanabilir.

Corsair RAM'leri arkadaşım 4'lü olarak aldı ve 1 senedir 4x8GB şeklinde kullanmakta. Gayet memnun. Ben de GSkill kullanmaktayım. Her iki RAM arasında da bir fark yok. Ucuza bulduğunuz DUAL seti oluşturun.
İkinci el kullanmak istemiyorum, teklifiniz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı