Anakart ve RAM yükseltme önerisi

HarleyDavidson

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Sinema
Arkadaşlar selam. Anakartımı ve RAM'lerimi DDR5'e yükseltmek istiyorum. Video/Fotoğraf prodüksiyon işiyle uğraşıyorum, boş zamanlarımda oyun da oynuyorum. Bilgisayarımdan çok memnunum fakat bazen saçma sapan anlamadığım şekilde kasıyor. Bunu yalnızca çalışırken yaşıyorum. Bilgisayarlardan çok anlamıyorum fakat sanırım Hz değerleri (?) aynı olmalıymış gibi bir sürü etken var. Sistemimi yazıyorum yükseltme için marka model önerisinde bulunursanız ve değiştirmem gereken başka parçalar var mı onları da düşünebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

MSI RTX 3080 Gaming Z Trio ekran kartı.
Gigabyte X570 Aorus Pro Wi-Fi
G.Skill Ripjaws 2x32 GB RAM.
AMD Ryzen 5900X işlemci.
MSI 360r sıvı soğutma.
Corsair RM850 güç kaynağı.
Cooler Master TD500 mesh kasa.

7700 işlemci, iyi bir B650 anakart ve 16x2 6000MHz CL30 RAM alınabilir.
Bu sistemin inan çok iyi. Ben şahsen am5 e geçmezdim.
Kasmasının farklı farklı bir çok sebebi olabilir.

Hocam anakartınız DDR5 ile uyumlu değil o yüzden sadece DDR4 RAM yükseltmesi yapabilirsiniz

Boşuna DDR5 masrafına gerek yok. 5900X günümüzde yeterli bir işlemci ve sistemin de yeterli. Depolama alanın ne durumda? Ana diskinde depolamada az yer kaldıysa kasmaya o yüzden başlar. Bir de yazılımsal problem var ise DDU'dan sürücüleri sil. Güncellerini indir.

7700 işlemci, iyi bir B650 anakart ve 16x2 6000MHz CL30 RAM alınabilir.
Bu sistemin inan çok iyi. Ben şahsen am5 e geçmezdim.
Kasmasının farklı farklı bir çok sebebi olabilir.
Teşekkür ederim. İşlemcimi de mi değiştirmem gerekiyor acaba?

Hocam anakartınız DDR5 ile uyumlu değil o yüzden sadece DDR4 RAM yükseltmesi yapabilirsiniz
İşte ddr5 için anakartı da mı değiştirsem diyorum bilemedim

Kasma yazılımsal olabilir, bence de sistemin çok iyi.
Olabilir çok bilgisayarlardan anlamıyorum ama sistemi toplarken araştırmıştım. Acaba bu yazdığım parçalar arasında bir uyumsuzluk olabilir mi biliyor musunuz?

Teşekkür ederim. Sürücüler güncel. Halihazırda Samsung 980 pro ssd var sistem ve programlar burada kurulu ama dediğiniz gibi 150 gb falan yer kaldı yeni bir m2 ssd almayı planlıyorum. Frekans vesairenin aynı mı olması gerekiyor? Yeni ssd aldığımda programları oraya mı kurmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim hiçbir fikrim yok.

Son olarak mesela ram yükseltmek için yine aynı 2 ramden mi almam gerekir. Şu an 64 gb ram var 2 boş slot daha var 2x64 (var mı bilmiyorum) daha alsam 192 gb ram yapabilir miyim yapabilirsem onların frekansları aynı mı olmalı ripjawsın yanına ne almalıyım ya da direkt onları da çıkartıp yanına da bir m2 ssd daha alsam

Kusura bakmayın çok bilmediğim için çok fazla soru sordum ama ne zaman başım sıkışsa forumda yardımıma koştunuz çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Aynı olması şart değil. Anakartla uyumlu olması sizin için daha iyi olur o yüzden Pcle 4.0 alın. Frekans konusuna gelirsek Bütçe yeterliyse 980 pro alabilirsiniz yine. Olmazsa 960-970 prolar da iyidir öneririm. 192 ram abartı olur ama size kalmış. Güncel sistemlerde 32 yeterli. 64 hayli hayli yeter. Eğer kodlama, programlama yapıyor iseniz 192 düşünülür. Benim tavsiyem ram yerine Nvme SSD alın.

2x64 var mı bilmiyorum ama belki yine 2x32 alıp toplamı 128 yapabilirim peki ram frekansı aynı mı olmalı? Bütçede çok sıkıntı yok mantıklı bir alışveriş yapmak istiyorum. 980 pro ile 990 pro arasında çok fark var mı?

OC yapacaksan frekanslar aynı olması lazım yoksa sistemindeki en düşük ramin hızıyla OC yapmak zorunda kalırsın. 980-990 arasında abartılacak kadar fark yok fakat ileriye dönük istiyorsan 990 pcle 5.0 ile çalıştığını biliyorum senin için iyi olur.

Benim ram Gskill ripjawsV 64GB (2x32) DDR4 4000 MHz CL18 1.35V Ram diye geçiyormuş yine bundan mı almak lazım ya da bunun yanına önerebileceğiniz ne var acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…