Çok teşekkür ederim dostum. Ek olarak yazmayı unutmuşum. İşlemci olarak Ryzen 5 5500 modelini kullanıyorum şu anda. Bu anakartlar destekler mi?
Çok teşekkür ederim dostum.Ek olarak yazmayı unutmuşum.İşlemci olarak Ryzen 5 5500 modelini kullanıyorum şu anda.Bu anakartlar destekler mi?
İşlemcide destek olmaması ne gibi bir sıkıntı yaratır?İşlemciyi maalesef aceleye getirerek yakın zamanda almıştım.Pcıe 3.0 portuna şimdilik takıp depolama olarak rahatlamak istiyordum.Ardından anakart alarak hızdan taviz olayını da çözmeyi.İşlemci desteklemediğinden hiç mi çalışmaz yoksa hızdan taviz gibi bir durum mu söz konusu yine acaba?5500 için anakart değiştirmeye gerek yok işlemcide PCI-e 4.0 desteği yok, 5600 almadan almayın 4.0 SSD ve yeni anakart.
İşlemcide destek olmaması ne gibi bir sıkıntı yaratır? İşlemciyi maalesef aceleye getirerek yakın zamanda almıştım. PCI-e 3.0 portuna şimdilik takıp depolama olarak rahatlamak istiyordum. Ardından anakart alarak hızdan taviz olayını da çözmeyi. İşlemci desteklemediğinden hiç mi çalışmaz yoksa hızdan taviz gibi bir durum mu söz konusu yine acaba?
Dostum aklıma şöyle bir soru takıldı.Ssd 4.0 olsa da benim anakartım ve işlemcim maksimum 3.0 destekliyor.Bu yüzden ssd'nin tam verimini alamıyorum buna okeyim.Fakat işlemci ve anakart yükseltsem bile ekran kartım da 3.0 destekli sanırım.Ekran kartının 3.0 desteklemesi anakart ve işlemcide olduğu gibi ssd'de performans kaybına sebep olur mu?Sorun olmaz ama gereksiz olur SSD 3.0 hızında çalışır.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim tekrardan.
Dostum aklıma şöyle bir soru takıldı. SSD 4.0 olsa da benim anakartım ve işlemcim maksimum 3.0 destekliyor. Bu yüzden SSD'nin tam verimini alamıyorum buna okeyim. Fakat işlemci ve anakart yükseltsem bile ekran kartım da 3.0 destekli sanırım. Ekran kartının 3.0 desteklemesi anakart ve işlemcide olduğu gibi SSD'de performans kaybına sebep olur mu?
Ekran kartım; ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1650 Advanced Edition