- RAM
- Corsair 2 adet 16gb 5200mhz cl 40
- İşlemci
- ryzen 5 7600 yükselticem ryzen 9700x e
(M2C_SB) - (M2A_CPU) - (M2P_CPU)
Merhaba. Üstte görmüş olduğunuz yazılar biraz araştırdım ama tam anlamıyla anlayamadığım 3 terim (m2a_cpu) - (m2p_cpu) = bu 2 terim M.2 slotunun anakarta işlemci yolu ile bağlandığını (m2c_sb) = bu terim ise anakarta yonga seti üzerinden bağlandığını gösteriyor (yanlışım varsa düzeltin). Ben bir anakart alacağım ve M.2"lerin veri yolunda yoğunluk olunca yavaşladığını öğrendim ama işlemciye bağlanır ise böyle bir sorun olmuyormuş. Alacak olduğum anakart modeli B650 Eagle AX Gigabyte anakartı 3 adet M.2 slotu var 1 tanesi yonga seti üzerinden geçiyor bu hangi M.2 slotu anlayamadım ve USB'lerin muhtemelen hepsini kullanacağım Wi-Fi özelliği dahil yonganın 24 PCI veri yolunu kullanırsam M.2 ne kadar yavaşlar ya da şöyle diyeyim anakart üzerinde nasıl bir sorun ortaya çıkar bilen varsa yardımcı olsun teknik verilerimi denir bilgilerini şuraya koydum. Bir de bu anakartı önermez iseniz farklı anakart önerilerine açığım bütçe en fazla 9k. Oyun ve canlı yayın gibi işler için bezende video yükleme gibi işler için kullanacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba. Üstte görmüş olduğunuz yazılar biraz araştırdım ama tam anlamıyla anlayamadığım 3 terim (m2a_cpu) - (m2p_cpu) = bu 2 terim M.2 slotunun anakarta işlemci yolu ile bağlandığını (m2c_sb) = bu terim ise anakarta yonga seti üzerinden bağlandığını gösteriyor (yanlışım varsa düzeltin). Ben bir anakart alacağım ve M.2"lerin veri yolunda yoğunluk olunca yavaşladığını öğrendim ama işlemciye bağlanır ise böyle bir sorun olmuyormuş. Alacak olduğum anakart modeli B650 Eagle AX Gigabyte anakartı 3 adet M.2 slotu var 1 tanesi yonga seti üzerinden geçiyor bu hangi M.2 slotu anlayamadım ve USB'lerin muhtemelen hepsini kullanacağım Wi-Fi özelliği dahil yonganın 24 PCI veri yolunu kullanırsam M.2 ne kadar yavaşlar ya da şöyle diyeyim anakart üzerinde nasıl bir sorun ortaya çıkar bilen varsa yardımcı olsun teknik verilerimi denir bilgilerini şuraya koydum. Bir de bu anakartı önermez iseniz farklı anakart önerilerine açığım bütçe en fazla 9k. Oyun ve canlı yayın gibi işler için bezende video yükleme gibi işler için kullanacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
Kod:
Storage ınterface
1 X M.2 connector (m2a_cpu), integrated in the CPU, supporting socket 3, m key, type 25110/22110/2580/2280 ssds:
AMD Ryzen 7000 series processors Support PCI-e 5.0 x4/x2 ssds.
AMD Ryzen 8000 series-Phoenix 1 processors Support PCI-e 4.0 x4/x2 ssds.
AMD Ryzen 8000 series-Phoenix 2 processors Support PCI-e 4.0 x4/x2 ssds.
1 X M.2 connector (m2p_cpu), integrated in the CPU, supporting socket 3, m key, type 22110/2280 ssds:
AMD Ryzen 7000 series processors Support PCI-e 4.0 X2 ssds.
AMD Ryzen 8000 series-Phoenix 1 processors Support PCI-e 4.0 X2 ssds.
AMD Ryzen 8000 series-Phoenix 2 processors Support PCI-e 4.0 X2 ssds.
1 X M.2 connector (m2c_sb), integrated in the chipset, supporting socket 3, m key, type 22110/2280 PCI-e 4.0 x4/x2 SSD Support) 4 X SATA 6Gb/s connectors.
RAID 0, RAID 1, and RAID 10 Support for NVMe SSD Storage devices.
RAID 0, RAID 1, and RAID 10 Support for SATA Storage devices.
Son düzenleyen: Moderatör: